Merjük hinni és szeretni!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_Plakat777OFFLINE.jpg

A nyári szünetet követően folytatódik a 777 nagysikerű rendezvénysorozata, a 777 Offline, melynek vendége ezúttal Böjte Csaba ferences szerzetes lesz. Csaba testvér életéről, az erdélyi árvaházakban nevelt gyermekek öröméről, a hit és szeretet nagyszerűségéről beszél majd nekünk – és Ti is kérdezhetitek!

A 777 csapata januárban nagy sikerű rendezvénysorozatot indított: minden hónap utolsó hétfőjének estéjén többszáz fiatal jelenlétében kerül megrendezésre  a 777 Offline, amelynek keretében közismert keresztény személyiségekkel beszélgetünk húsba vágó kérdésekről.
A nyári szünetet követően, szeptember 25-én folytatódik a programsorozat. Vendégünk ezúttal a legendás erdélyi ferences szerzetes, Böjte Csaba testvér lesz, a beszélgetés mottója: “Merjünk hinni és szeretni!”.
Csaba testvért 1989-ben szentelték pappá. 1992-ben elöljárója Dévára helyezte, ahol hajlékába fogadott néhány utcagyereket, majd a bezárt ferences kolostorba költöztek. 1993-ban létrehozta az azóta híressé vált Szent Ferenc Alapítványt, amely a gyermekek nevelésének és ellátásának feltételeit biztosítja a mai napig. A gyermekek hamarosan megtöltötték a kolostort, az anyagi felajánlások segítségével pedig hamarosan újabb gyermekotthonok nyitották meg kapuikat: mára a dévai mellett huszonhat gyermekotthon és kollégium működik Csaba testvér és munkatársai vezetésével. A kezdeményezés folytatásaként anyaotthonok is nyíltak, a magyarországi támogatások becsatornázására pedig létrejött a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. Mára az anyaországban is működnek Csaba testvér nevével fémjelzett anyaotthonok és gyermekotthonok.
Idő közben életre hívta a magnificat.ro evangelizációs oldalt, valamint az új evangelizáció jegyében a Gyermek Jézus Stúdiót. Számos könyv és kiadvány fűződik a nevéhez, amelyek mind a szeretetteljes, Krisztust követő élet szépségét hirdetik.
Csaba testvért szolgálatát számos módon ismerték el egyházi és világi hatóságok egyaránt. 2002-ben Magyar Örökség díjat kapott, 2008-ban a Haza Embere díj első kitüntetettje lett. 2010-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét. Az Európai Parlamenttől 2011-ben az Európai Polgári Díjban részesült. Két éve vehette át a Magyar Szabadságért díjat.
A 777 korábban összegyűjtötte Csaba testvér tíz legnagyszerűbb gondolatát. Ezek között szerepel például ez is:
Legyél azzá, amiért születtél, merd vállalni önmagad, és boldog leszel!
A beszélgetőtárs Vágvölgyi Gergely politológus, a 777 szerkesztői csapatának tagja lesz.
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely az alábbi linken legfeljebb egy perc alatt kitölthető. A rendezvényen összegyűjtött adományokat a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánljuk fel!
A 777 Offline szeptemberi rendezvényének Facebook-oldala, amelyen folyamatosan friss információkat osztunk meg, itt érhető el. A rendezvény helyszíne a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium (1114 Budapest, Villányi út 27.) díszterme.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Biztosan nem könnyű a babának világra jönnie, szegényke nagyon sír, de őt itt, e nagyvilágban egy csodás élet lehetősége várja olyan intenzitással, amit az anyaméhben álmodni sem tudott. Hisszük, hogy földi nehézségeink az örök életre való születésünk nagy csodái.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. június 24. vasárnap, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A katolikus hit

Ha látok egy sízőt a hegyoldalon, amint nagyot esik és összetöri magát, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés rossz, mert nagyon össze tudja törni magát az ember, hanem azt, hogy az az illető ügyetlen volt, rosszul síelt – ettől még a síelést nagyszerű sportnak tartom.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube