Merjük hinni és szeretni!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_Plakat777OFFLINE.jpg

A nyári szünetet követően folytatódik a 777 nagysikerű rendezvénysorozata, a 777 Offline, melynek vendége ezúttal Böjte Csaba ferences szerzetes lesz. Csaba testvér életéről, az erdélyi árvaházakban nevelt gyermekek öröméről, a hit és szeretet nagyszerűségéről beszél majd nekünk – és Ti is kérdezhetitek!

A 777 csapata januárban nagy sikerű rendezvénysorozatot indított: minden hónap utolsó hétfőjének estéjén többszáz fiatal jelenlétében kerül megrendezésre  a 777 Offline, amelynek keretében közismert keresztény személyiségekkel beszélgetünk húsba vágó kérdésekről.
A nyári szünetet követően, szeptember 25-én folytatódik a programsorozat. Vendégünk ezúttal a legendás erdélyi ferences szerzetes, Böjte Csaba testvér lesz, a beszélgetés mottója: “Merjünk hinni és szeretni!”.
Csaba testvért 1989-ben szentelték pappá. 1992-ben elöljárója Dévára helyezte, ahol hajlékába fogadott néhány utcagyereket, majd a bezárt ferences kolostorba költöztek. 1993-ban létrehozta az azóta híressé vált Szent Ferenc Alapítványt, amely a gyermekek nevelésének és ellátásának feltételeit biztosítja a mai napig. A gyermekek hamarosan megtöltötték a kolostort, az anyagi felajánlások segítségével pedig hamarosan újabb gyermekotthonok nyitották meg kapuikat: mára a dévai mellett huszonhat gyermekotthon és kollégium működik Csaba testvér és munkatársai vezetésével. A kezdeményezés folytatásaként anyaotthonok is nyíltak, a magyarországi támogatások becsatornázására pedig létrejött a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. Mára az anyaországban is működnek Csaba testvér nevével fémjelzett anyaotthonok és gyermekotthonok.
Idő közben életre hívta a magnificat.ro evangelizációs oldalt, valamint az új evangelizáció jegyében a Gyermek Jézus Stúdiót. Számos könyv és kiadvány fűződik a nevéhez, amelyek mind a szeretetteljes, Krisztust követő élet szépségét hirdetik.
Csaba testvért szolgálatát számos módon ismerték el egyházi és világi hatóságok egyaránt. 2002-ben Magyar Örökség díjat kapott, 2008-ban a Haza Embere díj első kitüntetettje lett. 2010-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét. Az Európai Parlamenttől 2011-ben az Európai Polgári Díjban részesült. Két éve vehette át a Magyar Szabadságért díjat.
A 777 korábban összegyűjtötte Csaba testvér tíz legnagyszerűbb gondolatát. Ezek között szerepel például ez is:
Legyél azzá, amiért születtél, merd vállalni önmagad, és boldog leszel!
A beszélgetőtárs Vágvölgyi Gergely politológus, a 777 szerkesztői csapatának tagja lesz.
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely az alábbi linken legfeljebb egy perc alatt kitölthető. A rendezvényen összegyűjtött adományokat a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánljuk fel!
A 777 Offline szeptemberi rendezvényének Facebook-oldala, amelyen folyamatosan friss információkat osztunk meg, itt érhető el. A rendezvény helyszíne a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium (1114 Budapest, Villányi út 27.) díszterme.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Isten megbocsát, szeretetével magához öleli könnyes szemű, szepegő, bűnbánó gyermekét, de az életben Ő sem tud egy „reset” gombot nyomni, nem tud meg nem történtté tenni bűnöket, amelyeknek a hatásai továbbgyűrűznek” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. február 21. szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Hiszek Jézus Krisztusban, Isten egyszülött fiában, a mi Urunkban

Mielőtt Jézus létének misztériumát kutatnánk, tekintsük át földi életének legfontosabb eseményeit, melyeket az evangéliumokból ismerhetünk meg.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube