Nagyszabású hokigálára készülnek Csíkban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_szekely-magyar-hoki.jpgÖtödik alkalommal méri össze erejét Székelyföld és Magyarország jégkorong-válogatottja. A testvérmeccs helyszíne ezúttal Csíkszereda lesz, május 1-jén a Vákár Lajos Műjégpálya ad otthont a székely–magyar jégkorongünnepnek. 

A hokigálát felvezető csütörtöki csíkszeredai sajtótájékoztatón jelen volt Vargyas László, a rendezvény ötletgazdája, Nagy Attila Ferenc, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia vezetője és Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. Az ötletgazda Vargyas László Gyergyóalfaluban született, Gyergyószentmiklóson lett elismert játékos, majd Magyarországra került, ahol előbb a Jászberényi Lehelben szerepelt, majd a Dunaújvárosba igazolt. A Dunaferrel többszörös magyar bajnok és kupagyőztes lett.
Székelyföldön és Magyarországon is játszottam, sok jó barátom van az anyaországban és Erdélyben is. 2006-ban gondoltam arra, hogy nincs annál jobb, ha valaki az egykori társakkal találkozik. Arra gondoltam, hogy Alfaluba, a szüleimhez meghívom néhányukat, és hokizunk egyet szabadtéren, természetes jégen. Amikor híre ment az elképzelésemnek, Gyergyószentmiklósról megkerestek, hogy legyen ott a mérkőzés a fedett csarnokban.
Innen indultunk, és 2006. december 30-án megrendeztük az első Székelyföld–Magyarország találkozót, amely telt házat és hatalmas sikert hozott. Idén lesz az ötödik gála, amelynek teljes bevételét a Böjte Csaba atya árva gyerekeinek nevelését támogató dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánljuk fel – mondta Vargyas. Ráduly Róbert Kálmán kijelentette, hogy a székely–magyar hokigála május 1-jén 18 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.
Rádulytól megtudtuk, hogy az eddigieknél emlékezetesebbé, tartalmasabbá szeretnék tenni az idei gálát, ezért meglepetésekkel is készülnek. A csíkszeredai polgármester a székely csapat összetételéről annyit mondott el, hogy a csapat gerincét a csíkszeredai és a gyergyószentmiklósi játékosok alkotják, de meghívták a külföldön játszó csíki hokisokat, többek között Sofront és Bartalist. 
Vargyas hozzátette, hogy a magyarországi csapatban helyet kap több nemrég visszavonult játékos: Szuper Levente, Horváth András, Ladányi Balázs és Vass Márton. Lesz 23. játékos is, erre a posztra a következő napokban kezdődik majd el a licitálás. Nagy Attila Ferenc, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia vezetője arról számolt be, a hogy a székely–magyar hokigála előtt Erdélybe érkezik a magyar U15-ös és U16-os jégkorong-válogatott, amely Székelyföld hasonló válogatottjával játszik három-három mérkőzést.
Fotó: Gecse Noémi 
Dobos László
www.szekelyhon.ro

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Sokszor értelmetlennek tűnik újra és újra letérdelni, megpróbálni átölelni az értékeket, amelyek bár vonzanak bennünket, mégis kicsúsznak a kezünkből, de a kegyelem megtisztít és felemel akkor is, ha látszólag elillan a tisztaságunk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. február 23. szombat, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Harmincéves koráig Jézus rejtettségben élt

Harmincéves koráig Jézus rejtettségben élt, engedelmeskedett szüleinek és „gyarapodott bölcsességben, korban s kedvességben Isten és az emberek előtt” [Lk 2,52]. Ácsként dolgozott.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube