Pünkösd Ünnepe Székelyföldön!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Otthonaink_Somlyo_IMG_E6786.JPGLassan itt van karácsony és húsvét mellett a legnagyobb keresztény ünnepünk, a Pünkösd. Jézus Krisztus által a Jóisten fontosnak látta kinyilatkoztatni nem csak azt, hogy szeret bennünket, hanem a Szentháromság nagy titkát is. Emberi értelmünkkel nem tudjuk felfogni a kinyilatkoztatás teljes mélységét, de üdvösségünk szempontjából fontos átelmélkednünk, hogy Teremtő Istenünk lényegéhez hozzátartozik a szeretetközösség. Életünk egyetlen célja, felnőni a Szentháromságos egy Isten szeretetközösségébe. Ezért minden évben Pünkösdkor próbáljuk méltóképpen megünnepelni ezt a kinyilatkoztatott, csodálatos titkot. 

Minden házunk tudja a maga programját, tudjátok, hogy a meghívóink soha nem kötelezőek, de ennek ellenére nagyon szeretném ha minél több gyerekünk részt tudna venni az alábbi három programon:
1. Zarándoklat: 17-én Szentegyháza és Csíksomlyó között. (természetesen akár az egészre is be lehet nevezni, ha a szabadidőt meg tudjátok szervezni). A Parajd - Csíksomlyó zarándokúton az alapítvány színeiben részt fog venni Pál Marika. A részvételi szándékotokat kérlek jelezzétek feléje: Pál Mária; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Amint mondtam, én az utolsó napokban fogok csatlakozni a zarándokmenethez.
2. Búcsú: Pünkösd szombatján a csíksomlyói búcsú. Az alapítvány gyerekei számára, a pünkösdi búcsúnál a szállásmegoldás a legnagyobb gond. A Szent István Házban minden évben túljelentkezés van, de mivel elkészült a csíkszeredai alapítványi vendégház melynek a működtetését Both Fodor Ildikóra bíztuk, ezért nála lehet érdeklődni szállás felől: Both Fodor Ildikó; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Csíkszeredában ha beteltek a helyek, akkor lehet érdeklődni Felvinczi Istvánnál is. Nála nemcsak szállást lehet kapni, hanem a pünkösd szombaton hajnalban onnan induló zarándoklatba is be lehet kapcsolódni.
3. Pünkösd vasárnapján Csíkszentsimonba a 13.00 órakor kezdődő szentmise, és az ünnepséget lezáró ló főválasztás. 
Mivel Székelyföldön soha nem választottak királyt hanem csak lófőket, s mivel kollégiumunk egyik alapképzése pont a lóvászat, ezért nem pünkösdi királyokat, hanem lófőket fogunk választani a Szent Ferenc Alapítvány diákjai közül. Erre az ünnepségre, akárcsak a pünkösdi búcsúra az alapítvány minden diákja, kollégája, támogatója, barátja hivatalos. E napi programon való részvételt Felvinci Istvánnal kell egyeztetni.
Atya, Fiú és Szentlélek, Szentháromság nevében voltunk megkeresztelve. E szeretetközösségből születtünk, életünk egyetlen célja, hogy felnőjünk a Szentháromság szeretetközösségébe.
Szeretettel várunk,
Csaba testvér
Kép: Csíksomlyó Szent István Otthon

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az esküvőn „két ember jön be a templomba, két fiatal térdel az oltár elé, és egy entitás áll fel, egy házaspár lép ki az ajtaján. Ők már nemcsak az emberek és az Isten szemében egyek, hanem ők maguk is egynek érzik magukat, társuk álmait, vágyait, örömeit, fájdalmait reálisan a magukénak érzik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. április 26. péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő tudja...

Tudja, hogyha az emberek nem térnek meg, és testvéri szeretettel nem osztják meg egymással a föld javait, akkor elpusztulnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube