Csaba testvér temeti Kányádi Sándort

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_kanyadi_sandor1711.jpgImádságos szeretettel készülök Erdély nagy halottjának, Kányádi Sándor A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas művész temetésére! A Galambfalvi református temetőben 2018 július 7-én 15.00 órától lesz a temetési szertartás!

Őszinte részvéttel imádkozom Sándor bátyánk lelki üdvéért, 

Csaba t. 
 
A Hargita megyei Nagygalambfalván temetik el Kányádi Sándort július 7-én. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas művész június 20-án, 90 éves korában halt meg.
Kérésének megfelelően szülőfalujában, a Hargita megyei Nagygalambfalván helyezik örök nyugalomra Kányádi Sándort – írja közleményében a Budavári Önkormányzat, amely saját halottjának tekinti a Kossuth-díjas költőt. A virrasztást július 6-án, pénteken éjjel tartják a nagygalambfalvi református templomban, a búcsúztatásra pedig július 7-én, szombaton, helyi idő szerint 15.00 órakor kerül sor a református templomban.
Az ökumenikus egyházi szertartást a helyi református lelkész, Kányádi György Attila és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tartja, a költő ravatalánál Dávid Gyula irodalomtörténész mond emlékező beszédet. A szertartás után a család kertjében, szülei sírja mellett helyezik végső nyugalomra Kányádi Sándort.
A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas költő, író, műfordító, Budavár, Székelyudvarhely és Nagygalambfalva díszpolgára június 20-án hajnalban, életének 90. évében halt meg. Kányádi Sándort az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Művészeti Akadémia is saját halottjának tekinti.
Külön érdekesség, hogy Böjte Csaba és Kányádi Sándor költő nyerte holtversenyben öt évvel ezelőtt  a Transindex portál által szervezett Box populi – arcok harca című versenyt, amely az olvasók bevonásával kereste a választ arra a kérdésre, ki a legnépszerűbb erdélyi magyar.
Forrás: Origo/MTI
www.777blog.hu