Szent István Ünnepe

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_Szent-Istvn-nnepe-logo.jpgA Mária Rádió 2018-ban is örömmel vállalta Szent István Ünnepének élővé tételét, zarándoklatok kezdeményezésével, szervezésével!

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek úr megbízásából a Mária Út Egyesületet és a Mária Rádió idén is zarándoklatok szervezésével támogatja az augusztus 20-i Szent István-ünnep szebbé tételét. Öröm és megtiszteltetés számunkra ez a feladat. A tavalyi évben közel két ezer zarándok érkezett együtt az ünnepre.
A Mária Rádió budapesti stúdiójától (1133 Budapest, Gogol utca 28.) 13 órakor gyalogos zarándoklatot szervezünk, Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével, a Szent István Bazilikáig. Ez nagyszerű alkalom, hogy imádságos lelkülettel érkezzünk az ünnepre. Szeretnénk, hogy minél több közösség jelen legyen az idei Szent István-ünnepen is. Várjuk a fiatalokat, időseket, családokat, s minden hívőt és hazafit.
A szentmise előtt 15.00 órától az érkező zarándokokat színvonalas műsor várja. Köszöntőt mond Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A rendezvényen hallhatóak lesznek a Sanctus Stephanus Kárpát-medencei versmondó verseny díjazottjai, fellépnek a Szentpéterfai Talentumok és a Csillagszemű Gyermek-táncegyüttes. A műsort Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes ezen alkalomra összeállított népénekének csokra zárja.
A részletes műsor, valamint a jelentkezéshez szükséges valamennyi információ megtalálható a www.mariaut.hu honlapon vagy az esemény facebook-oldalán: https://www.facebook.com/szentistvanunnep/
Ha zarándokcsoporttal érkezne Szent István ünnepére, a következő linken regisztráljon: https://goo.gl/forms/bZIJDTCuoDUup1ir2