Árva gyermekek megsegítéséért hegedült Mága Zoltán Déván

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_54350944_2410660092291757_1201298100673576960_o.jpg Hála és köszönet Mága Zoltánnak és a nagyszerű csapatának!

Isten fizesse a segítséget, gyermekeinkhez lehajló jóságot!! 

Szeretettel,  

Csaba t. 

  

 
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásában nevelkedő szegény sorsú és árva gyermekek ezreinek nyújtott segítséget Mága Zoltán hegedűművész a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatának Déván tartott rendezvényével.
Mága Zoltán erdélyi koncertkörútja ezúttal érintette a székely népballadákból is ismert „magos Déva várát”, mert a Prima Primissima-díjas hegedűművész most először lépett az egykori magyar város közönsége elé. A Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt Böjte Csaba atya pártfogolt gyermekei már délben ebéddel fogadták, megköszönve Mága Zoltánnak korábbi támogatását, és hogy az elmúlt két évben Budapesten az újévi koncerten és 2018. augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtt tartott ünnepi díszelőadáson is szerepelhettek. A gyerekek nagy élménnyel beszéltek a téli és a nyári budapesti kirándulásról, és arról, mit láttak a magyar fővárosból, milyen élményt szereztek a koncerteken való fellépésükkel. A ferences rendi szerzetes külföldi elfoglaltsága révén nem tudott részt venni a koncerten, így a gyermekek tolmácsolták Böjte Csaba szívélyes üdvözletét.
A zsúfolásig megtelt katólikus templomban tartott hangversenyen részt vettek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásában nevelkedő gyermekek is, és Mága Zoltán mindegyiküket megajándékozta csokoládéval, CD-vel, és a koncert teljes bevételét átnyújtotta az alapítvány számára. Ezenkívül a hegedűművész a közönség soraiban ülő minden jelenlévő vendégnek ajándék Best of Mága Zoltán CD-vel kedveskedett.
A koncert végén nemcsak a közönség érzékenyült el, hanem a fellépőművészek is, rendkívül megható pillanatokat szereztek nekik a gyermekek, amikor megajándékozták őket saját, kézzel készített piros szíveikkel.
A Böjte Csaba atya által létrehozott gyermekmentő szervezet hosszú évek óta az Erdélyben sanyarú körülmények között, - beszámolóik szerint - sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolásán dolgozik. Áldozatos munkájuknak köszönhetően mára már több mint 2500 gyermek nevelkedik az intézmény valamely otthonában, megmenekülve a mérhetetlen nyomor jelentette kilátástalan sorstól. Az alapítványok nem csak Erdélyben, hanem Magyarországon is sok száz gyermeknek nyújtanak segítséget.
Mága Zoltán 100 templomi koncertsorozatának erdélyi turnéja csütörtökön Marosvásárhelyen zárul.
Mága Zoltán hegedűművész facebook oldala