A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei léptek fel Szabadkán

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_2bojte-gyerekek-nepkor.jpgA Böjte Csaba által vezetett és alapított alapítvány gyermekei léptek fel a Népkörben.

A Gyertek gyorsan emberek! című előadást mutatták be. Vajdasági körútra érkezett a Kolostori Kölyökszínház, Újvidék és Szabadka után Horgoson és Magyarkanizsán vendégszerepelnek. Michele Paulicelli: Forza Venite Gente című darabjának magyar változatát vitték színre. A darab által Szent Ferenc életébe nyerünk betekintést. Pap Csongor színjátszó elmondta: „A darab üzenete, hogy a dolgokra több szemszögből is rá lehet látni.”
A dévai Kolostori Kölyökszínházat sok szeretettel várják az elkövetkező években is a szabadkai Népkörben. Rumenyákovity Szilvia programszervező: „A Szent Ferenc Alapítványban most kint van Déván egy vajdasági lány, Soós Nóra, ő szabadkai és rajta keresztül vettük fel a kapcsolatot, akkor lett tudomásunk arról, hogy ott működik a Kolostori Kölyökszínház.”
Az előadás két felvonásból áll. A történet alapvetően arra világít rá, hogy mindenkinek megvan a maga igaza, de ezzel párhuzamosan felteszi a kérdést, vajon saját igazunkat rákényszeríthetjük-e másokra?