Egy hetes nyári kikapcsolódás gyermekeknek

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_Csomafalvitabor.jpgEgy hetes nyári kikapcsolódás gyermekeknek a gyergyócsomafalvi Páli Szent Vince napközi otthonunk szervezésében

Július 24-28 között a gyergyócsomafalvi borvízfürdőnél „nyaraltak” gyermekeink: sport, kézműves és
kulturális programokon vettek részt, új ismereteket, élményeket gyűjtöttek.
Hétfőn gyógynövényekről hallgattak előadást, bebarangolták a réteket, felismerték a bemutatott gyógynövényeket, fűszer-keverékeket készítettek.
Kedden bábszínházat tekintettek meg, megismerkedtek a színház világával, betekintettek a kulisszák mögé, kipróbálták a bábokat és ők maguk is bábokat készítettek.
Szerdán meglátogatták a csomafalvi tájházban szervezett kézműves kiállítását, nemezeltek, majd ellátogattak a helyi csoki készítő műhelybe, ahol minden csokiféleséget megkóstoltak.
Csütörtökön a kötélveréssel ismerkedtek meg, barátság karkötőket készítettek, majd közösen elkészítették a program zászlóját.
Pénteken a lovas oktatásé volt a főszerep. A gyermekek betekintést nyertek a lovasok életébe. Egy összetett programon vettek részt, sétával, tornagyakorlatokkal. A foglalkozás végén színes kézlenyomatokkal festették ki a lovakat.
Ugyanezen a napon hangszer simogató valamint népdaloktatás is szerepelt a programkínálatban.
A gyermekek minden nap meleg ebédet, a program végén ajándékot kaptak.
Köszönjük Gyergyócsomafalva Község Önkormányzatának támogatását, nélkülük mindez nem jöhetett volna létre!