Büszke édesanya fényképezi a bajnok lányát Csíkszentsimonban!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_IMG_7681.jpgEdzésekre járatni a gyerekeket,  - mondják - sokba kerül! A lovas sport különösen is sokba kerül, hisz ennek gyakorlásához szükséges a ló és a lovagláshoz szükséges felszerelés! Biztos, hogy ez így igaz, de lóban egy olyan pedagógus társat kap a szülő, ami szerintem sokat ér! Egy 5-600 kilós állat tekintélyt parancsol. A hetente 2-3 edzésre járó gyermek megtanul kinézni a maga kis világából, elengedi a neki mindig engedelmeskedő kütyüket és lassan felfedezi, hogy figyelnie kell a társára, ha békességben haladni akar a ló hátán! 

A ló nem dóromból, szeretetet koldulva nem dörgölődik hozzánk, de ha figyelmes törődést tapasztal akkor ő azt őszinte ragaszkodással jutalmazza. Egy szülőnél nyafival, hisztivel, könnyekkel sok mindent el lehet érni. A ló nemes állat, őt toporzékolással, kedves szavakkal nem lehet befolyásolni, ő az őszinte tettekből ért és így a kis lovasa megkomolyodik, bölcsebbé válik, olyan értékeket sajátíthat el a lovaglás tudománya mellett, ami a lassan felcseperedő fiatal életét jó irányba vezeti! A kis lovas, ha megtanulja eredményesen kezelni a lovát, akkor viselkedése lassan megváltozik, szépen fejlődő fizikai testét értékes gondolatok fogják mozgatni. A hátasló, a különféle lovas sportok, a tereplovaglás lassan, de biztosan a gyermekedet áldássá teszi a családban, de az iskolában is! 
Próbáld ki, látogasd meg gyermekeddel a csíkszentsimoni Szent Lászlóról elnevezett lovardát! 
fazakas judit - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bizalommal, 
Csaba t.