Meghallgatáson Böjte atya árvái

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Jo/Rendezvenyek/vh513gyerekek.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Jo/Rendezvenyek/vh513gyerekek.jpg

ImageMicimackó, Boldog Születésnapot – többek között ezek a jól ismert Bródy-dalok hangzottak fel tegnap a szovátai Teleki Oktatási Központban.

 

 

Ha Bródy János énekel, sem lett volna mindennapi, de ezeket a dalokat tegnap Böjte atya árvái énekelték, abban a reményben, hogy felkerülnek a Helikon Kiadó karácsonyi lemezére.

Több mint 60 gyerek gyűlt össze a Teleki Oktatási Központban. A magyarországi bizottság mindegyiküket meghallgatta, és nemsokára az is kiderül, hogy kinek a hangját hallhatjuk a karácsonyi lemezen. Tiszta hangok címmel kerül piacra ez a gyermekdalokat tartalmazó lemez, amelyen Bródy jól ismert dalai, valamint a Kaláka együttes szerzeményei hallhatók.
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány különböző gyermekotthonából gyűltek össze kicsik és nagyok, és a vakáció ellenére jól felkészülten próbálták bizonyítani, hogy ismerik a dalok szövegét, dallamát és az énekhangjuk is tiszta. Míg egyesek félénken énekeltek, mások – az alig négyévesek – bátran kieresztették hangjukat, sőt táncoltak is.
A szakavatott zsűri Bródy Jánosból, a Kaláka együttes énekeséből, Gryllus Dánielből, valamint a rendezőből, Zubornyák Zoltánból áll. Ők döntik el, hogy ki énekel majd a lemezen, de azt már látják, hogy bár eredetileg 12 gyereket kerestek, jóval több tehetség tűnt fel.
A meghallgatás tegnapelőtt és tegnap zajlott, ottjártunkkor közös énekléssel fejezték be a kétnapos munkát és szórakozást. Micimackót ugyanúgy fújták a gyerekek, mint Bródy János vagy Böjte atya.
Szász Cs. Emese