Jótékonysági est a Szent Antal gyermekotthon javára

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Csaba_levelek/Csaba_testver/1561787_nagy.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Csaba_levelek/Csaba_testver/1561787_nagy.jpg

ImageVannak gondok, de vagyunk mi olyan erősek, hogy feladatainkat meg tudjuk oldani – ezt mondta Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Nagyszalontán, a Szent Antal gyermekotthon javára rendezett jótékonysági esten. A Szent Ferenc Alapítvány által működtetett gyermekotthonokban Erdély szerte több mint 2000 gyermek él.

 

 

 

A nagyszalontai gyermekotthonban az alapítás óta megháromszorozódott a gyermekek létszáma. Az intézményt továbbra és bővítik, az egykori katonai laktanya területén még legalább 40 gyermek befogadására alkalmas épületet újítanak fel.

„A gyerekből kiszeretni a jót, hogy a kicsit bizalmatlan, reménytelen életet, amit kapunk, elfelejtse, és kezdjen bízni magában, kezdjen hinni ebben a szép világban" – mondta el Böjte atya.
A jótékonysági esten bemutatták az otthon legidősebb lakóját, aki hat évvel ezelőtt került oda, és idén érettségizik, valamint a legkisebbet, aki óvodába jár.
Tanárnő vagyok, és nagyon sok sorsot kell látnom, és úgy gondoltam, hogy ezek a gyerekek, akik ügyesek, okosak, megérdemlik, hogy amennyiben tudunk, ha alkalmunk van rá, segítsünk nekik" – jegyezte meg Nagy Ildikó.
A jótékonysági esten, amelyen fellépett Várkonyi Szilvia és Varga Miklós is, több mint 6500 euró gyűlt össze.

Duna TV