Szeretetnapok Győrben az erdélyi gyermekekért

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_1149700_nagy.jpgSzegény sorsú erdélyi gyermekek megsegítésére szeretetnapokat rendez a Győri Püspökség május 28-29-én Győrött.

J. Kovács Andrea szervező, a püspökség sajtóreferense elmondta, hogy a szombati jótékonysági bált vasárnap szabadtéri fesztivál követi, amelynek programján a Kovásznáról érkező vendég gyermekek is előadják műsorukat. A színes rendezvénynek, amely éppen gyermeknapra esik, az Apor Vilmos tér ad otthont a Káptalandombon.
Az érdeklődők találkozhatnak Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel, aki közel két évtizede elindította a gyermekmentő missziót Erdélyben. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már hatvanegy helyszínen, köztük Gyulafehérváron és Torockón, Szovátán és Kolozsváron, Tusnádfürdőn és Déván 2100-nál több nehézsorsú gyermeket gondoznak. Ezt a tevékenységet az elmúlt nyolc évben összesen 37 millió forinttal támogatták a győri szeretetnapok résztvevői, akik műtárgyak felajánlásával, szponzorálással vagy éppen saját munkájukkal segítettek.
A szervezők idén is számítanak a győri vendéglősök, cukrászatok, civil egyesületek és magánszemélyek támogatására – közölte J. Kovács Andrea, hozzátéve, hogy a kovásznai gyerekeket győri családok látják majd vendégül otthonukban.
InfoRádió / MTI