Gyereknapot szerveztek Böjte Csaba pártfogoltjainak

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Gyermeknap-mehkereken/viewsize/DSCF4683.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Gyermeknap-mehkereken/viewsize/DSCF4683.jpg'

DSCF4683.jpgA Méhkeréki Ortodox Fiatalok immáron második alkalommal szereztek felejthetetlen pillanatokat a Böjte Csaba ferences szerzetes nevével fémjelzett dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai otthona lakóinak.

A zömében románok lakta település fiataljai gyermeknapra invitálták meg a hányatott sorsú apróságokat, illetve nevelőiket. Mintegy nyolcvan gyermekkel érkeztek meg nevelőikkel Méhkerékre.
— Három éve kerültünk kapcsolatba a nagyszalontai otthonnal. Nagyon megérintett, amit Arany János szülővárosában, a dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonában láttunk. A kapcsolatfelvételt követően Böjte Csaba szerzetes is járt Méhkeréken, s ennek köszönhetően még szorosabbra fűztük a szálakat. Azóta többször vittünk már különböző adományokat, és idén már másodszorra szerveztünk Méhkeréken gyermeknapot a szalontai gyermekeknek — tekintett vissza az elmúlt évekre is Ruzsa Róbert, a Méhkeréki Ortodox Fiatalok vezetője.
Szavaiból kiviláglott: délelőtt a Sarkad és Térsége Szabadidő Lovas, Fogathajtó Sport Klub méhkeréki tagjainak jóvoltából csikósbemutatót láthattak, sétakocsikázhattak az apróságok. Később szentmisén is részt vettek, de arcfestés, aszfaltrajverseny, s estére tábortűz is színesíti a programot. Beszélgetésünknek rendőrautó szirénája vet véget.
Szó szerint megszállják a fegyverzettechnikai bemutatót tartó Ruzsa János századost, a Sarkadi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóját az apróságok.
— Ha megnövök, én is rendőr leszek — mondja egy pajzzsal, tonfával felvértezett pöttöm legényke, miközben Kiss Sándor főtörzsőrmestert nyaggatja ujjlenyomata elkészítéséért.
A csíkszeredai születésű, 22 esztendős, civilben kereskedelmi végzettséggel rendelkező Péter Mónika egy éve dolgozik a nagyszalontai otthonban, s tizenegy fiút nevel.
— Hat és tizennyolc év közötti fiaim vannak, de nincsen különösebb gond velük. Tulajdonképpen édesanyám után kerültem kapcsolatba a Szent Ferenc Alapítvánnyal, hiszen ő Szalontán nevelősködött.
Én az elején csak önkéntesként segítettem. Aztán úgy megszerettem, hogy magam is ezt a hivatást választottam. Nagyon nagy szükségük van a törődésre, s rettenetesen hálásak a szeretetért — mondta a méhkeréki kapcsolatnak köszönhetőn, Ruzsa Róbert személyében párra is talált Péter Mónika.
www.beol.hu