„Éj-mélyből fölzengő” – Karácsony ünnepe Böjte Csaba atyával

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_2787708.jpgHálás szeretettel köszönjük azt a sok jót és szépet, mit gyermekeink támogatóinktól kaptak, kapnak.... hálából meghívunk a parajdi Sóbányában megrendezett Nagykarácsonyi ünnepségre, melyet ma délután lehet megnézni a Dunatv jóvoltából, 17,4o-től...
Áldott ünnepeket kívánunk a Szent Ferenc Alapítvány nevében!
Kisebb testvéri szeretettel,

Csaba t.

Menyi szeretet fér el egy cipősdobozban? A karácsonyi ajándékgyűjtésre felhívó kérdés immár évek óta sok száz családot, karitatív szervezeteket, vállalkozókat és magánszemélyeket késztet arra, hogy örömöt szerezzenek a rászoruló gyerekeknek. 120 méterrel a föld felszíne alatt, a parajdi sóbányában is bebizonyosodott, hogy olykor aprócska dobozokból épülnek óriási szeretethegyek.
Az Erdély legnagyobb katedrálisának nevezett parajdi sóbányában tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. Több ezer gyerek várta csillogó szemmel és vette át a világ minden tájáról érkezett, cipős dobozokba csomagolt ajándékokat. Ők Böjte Csaba ferences szerzetes árva vagy nehéz sorsú védencei, akik erdélyi és partiumi településekről érkeztek Parajdra, hogy igazi nagycsaládhoz méltón, együtt ünnepeljék a Karácsonyt. Az ajándékosztás előtt a Kiss Kata Zenekar tartott jótékonysági koncertet, majd Böjte atya mondott áldást mindazokért, akik segítették az alapítvány gyermekmentő munkáját.
A Székelyföldi Stúdió stábja is részt vett a sóbányai ünnepségen, és az ott készült műsorral próbál minél többet átadni a föld mélyéből fölzengő karácsonyi varázslatból.
A műsor időpontja december 26., 17:40 (erdélyi idő), Duna Televízió
szerkesztő: Kádár Melinda
rendező: Demeter Levente
műsorvezető: Száva Enikő
Duna Televízió, Székelyföldi Stúdió
erdely.ma