Fődíjat kapott az Iszka utazása

Fődíjat kapott Bollók Csaba alkotása, az Iszka utazása a mexikói Monterray Nemzetközi Filmfesztiválon - tájékoztatott a Magyar Filmunió.

Az Iszka utazása nemcsak a szakmai zsűri, de a közönség kedvence is volt a szombaton zárult fesztiválon - közölte Vajda Katalin, a szervezet munkatársa, hozzátéve: a vetítések utáni találkozókon kiderült, hogy a film világával és üzenetével képes teljes mértékben azonosulni a távoli kontinensen élő néző is.
A díjjal együtt járó nyersanyag felhasználásáról még a fesztiválon tárgyalások kezdődtek egy monterrey-i produkciós céggel. Bollók Csabának így lehetősége nyílik arra, hogy jövőre rövidfilmet forgasson Mexikóban.
A rendező Mexikóból egyenesen Szarajevóba utazik, ahol szerdán este a film kelet-európai premierje lesz, a Szarajevó Szívéért folyó verseny keretében. Az Iszka utazása alkotóját a fesztivál felkérte egy előadásra is, a beszámoló témája a régió sajátosságaiból kinduló filmkészítés (In Search of Regional Identity).
A szarajevói fesztiválszereplés után a 93 perces film észak-amerikai premierje következik, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon - áll a közleményben.
A tizenkét éves Iszka történetét Csere Ágnessel dolgozta föl a rendező. A kislány iskola helyett az utcán éli az életét egy kelet-európai bányászvárosban. Vasat gyűjt, kantinban kéreget, ahogy ő mondja, "sok kicsi pénzzel" támogatja szüleit, akik rendszeresen elverik.
Iszka egy nap végleg elmegy otthonról, az utcáról egy árvaházba, végül egy újabb csavargás során emberkereskedők hálójába kerül, akik egy kikötőbe viszik és eladják. A filmben utcagyerekek játsszák a saját életükkel sokban megegyező történetet.
Az Iszka utazása már több fesztiválon sikerrel szerepelt, miután a 38. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb szerzői alkotásnak járó díjat.
www.stop.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube