Csíkszeredai beszámoló 2007

ImageCsíkszeredában ballagtak a szakmunkás végzőseink

Izgalommal telt nap előzte meg a ballagási napot, hiszen mindenkinek öltönyöket kellet beszerezni, ha úgy tetszik  akkor testre szabni, majd fehér ingeket, öltönyhöz illő cipőt, zoknit stb. Hála Istenek sikerült ezeket a fontos dolgokat közösen a fiúkkal megoldjuk.

Este megérkezett az egyetlen Dévai képviselet Horvát Levente testvére Jancsi, nagy volt az öröm a fiúk körében, végre egy családtag!

 

Az iskola focipályájára, ahol az ünnepséget tartották hat végzős osztály vonult ki énekelve, köztük a mi fiaink is:

- Ciausu Gyuri

- Oltean  Gyuri

- Horvát Levente

- Pop Dorel és

- Szabó Péter

Sajnálattal tapasztaltam, hogy Novák Péter nem ballagott, az indok az, hogy Ő jövőben folytatni szeretné a gimnáziumot, és majd akkor ballag.

Tűző napon, ünnepi beszédek végeérhetetlen sorai követték egymást, de elégtételünkre szolgált az egyházak képviseletében Hegyi István tiszteletes szép szavai, amit a végzősöknek útravalóul feltarisznyált.

 

A  jókedvű diáktársak versei és szép dalai után díjkiosztásra került a sor, sok diplomát, könyvet és még pénzjutalmat is kaptak a diákok. Igazából nem is figyeltük feleségemmel Magdikával a neveket de egy nevet azért mégis örömmel fedeztünk fel  amikor az igazgató kiszólította Pop Dorel Viorelt akinek két oklevelet  nyújtott át. Az asztalos szakosztály első tanulója és a legjobb asztalos okleveleket vehette át a Szent Ferenc Alapítvány gyermeke. Bevallom férfiasan nem csak meglepődtem hanem meg is hatódtam örömemben.

 

A ballagás végén mint két szülő egy öl virággal  léptünk az osztályba, hogy átadhassuk fiainknak a szeretet virágait. Természetesen minden osztálytársnak gratuláltunk de elsőként osztályfőnöküknek Albert Imrének.

 

Majd egy fényképészt is sikerült elcsípni a nagy tömegből és így emlékül mindenki megőrizhet egy pár képet a nagy eseményről.

Egy szép közös ünnepi ebéddel folytattuk a napot ahová meghívtuk Albert Imrét, Csíszér Mária tanárnőt, Szabó Péter keresztanyát és Józsi testvérét is.

 

Mi úgy gondoltuk feleségemmel Magdikával, hogy a virágcsokorral és a szép lelki könyv ajándékkal együtt az ebéd is a mi ajándékunk lesz a fiúknak.

A finom ételek fogyasztása szép közösségé formálta az asztalt körülvevő ünneplő testvéreinket. A fiúk vidámak voltak és felszabadultak,  kérésükre még táncra is perdültünk Magdikával és tanárnőjükkel.
Már a kávét iszogattuk mikor egy kedves barátom keresett telefonon Kolozsvárról aki  műanyag elemekből készült székek gyártásával foglalkozik. Beszélgetésünk végén megemlítettem, hogy éppen ballagási ebéden vagyunk a nevelt fiainknak, amihez gratulált és szerényen felajánlotta a teljes ebédünk költségeinek kifizetését. Természetesen elfogadtam és megköszöntem neki, majd Istenek a gondviselő szeretetét.

Az asztalhoz visszatérve elmeséltem mindenkinek a történetet, és  így mindannyian tanúi lehettünk Isten gondviselő jóságos szeretetének, Csaba barátom révén.

 

Azt is fölajánlotta, hogy a Kolozsvári székhelyű cégjéhez szívesen alkalmaz Sz. Ferenc Alapítványi végzős gyerekeket.

Én megköszönöm Istenek mindennemű segítségét, beleértve a tanárok gondviselő szeretetét, a keresztszülők gondoskodását és mindenkinek, aki bármi módon segítette a fiúkat az elmúlt tanévben.

 

Kívánok a gyermekeknek sok sikert a vizsgához, kitartást a még hátralévő három hét gyakorlathoz és természetesen jó pihenést a vakációban.

Isten áldása kísérjen mindannyiunkat  a kijelölt helyes utunkon, hivatásunk teljesítésében.

Testvéri szeretettel: Dánél Sándor

Csíkszeredai, Albert atya házból

2007 június 16-án

 

Image 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Biztosan nem könnyű a babának világra jönnie, szegényke nagyon sír, de őt itt, e nagyvilágban egy csodás élet lehetősége várja olyan intenzitással, amit az anyaméhben álmodni sem tudott. Hisszük, hogy földi nehézségeink az örök életre való születésünk nagy csodái.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. június 24. hétfő, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A katolikus hit

Ha látok egy sízőt a hegyoldalon, amint nagyot esik és összetöri magát, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés rossz, mert nagyon össze tudja törni magát az ember, hanem azt, hogy az az illető ügyetlen volt, rosszul síelt – ettől még a síelést nagyszerű sportnak tartom.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube