Beszámoló Ilyésmezőből

Nyomtatás

Szeretettel köszöntöm Ilyésmezőből!  Októbertől vagyok a gyerekek nevelője. Bátortalanul félve kezdtem el a rám bízott feladatot, eleinte sok nehézségbe ütköztem, amíg elfogadtak a gyerekek.

Kedves Csaba testvér!   
Szeretettel köszöntöm Ilyésmezőből!  Októbertől vagyok a gyerekek nevelője. Bátortalanul félve kezdtem el a rám bízott feladatot, eleinte sok nehézségbe ütköztem, amíg elfogadtak a gyerekek. Próbáltam a kedvükbe járni, finom ételeket készíteni nekik és közös programokat kitalálni nekik. Kirándulgattunk a mezőre, szalonnát és pityókát sütöttünk, amit nagyon élveztek. Igyekeztem a verekedésekről leszoktatni őket és igyekezetükért a tanulásban megjutalmazni dicsérettel és egy kis aprósággal. Eléggé el vagyunk zárva a világtól, de reméljük idővel mi is fejlődünk. Őt nyolcadikos gyermekemtől búcsúztunk akik azt ígértek még visszalátogatnak hozzánk. 23 gyermekből így is marad meg 18.  Voltak gyermekek akik nagyon jó eredményekkel végeztek, de vannak olyanok is akik még elég gyengék. De remélem jövőben már összeszokva nagyobb eredményeket tudnak  elérni. Nem igazán látogat minket senki, pedig nagyon örülnénk az érdeklődőknek*. Egy alkalommal látogattak el Margiték hozzánk pécsi vendégekkel akik adományt is hoztak gyermekeinknek ami nagy örömet okozott nekik. A falu kultúrházának egyik termében vagyunk, ahol van egy konyha is és azt ebédlőnek is tudjuk használni. Próbáljuk otthonosan belakni, és a körülményeknek megfelelően élni a napjainkat. Hálát adok a jó Istennek a mindennapi segítségéért, köszönjük a mindennapi kenyerünket és köszönöm Istennek, hogy sikerült a gyermekekkel egy szeretetteljes viszonyt kialakítanom. Örülök, hogy az alapítvány munkatársa és a gyermekek nevelője lehetek. A nagyobb gyermekek szeretnének táborba menni, van nekik útlevelük is, igaz, hogy a nagyobb gyermekek kevésbé becsülték meg fáradozásaimat, bizony sok gondot okoztak nekem. Nagyon szeretem őket, ezért úgy gondolom szervezek nekik közös programokat a nyáron, elviszem őket kirándulni az ilyésmezei határba, a Rappsóné várához amiről Áprily Lajos írja a verseit. Fogászatra is szívesen vinném a gyermekeket így az is kirándulást jelentene nekik. Mert nagyon szeretnek a szovátai ház udvarán levő játszótéren játszani. Voltak elkeseredett és örömteli pillanataim is. Nagyon ügyes segítőkész kis gyermekeim vannak, öröm volt velük együtt lenni, nap mint nap. Hálás vagyok  a jó Istennek a gyermekek testi épségéért, és a tapasztalatokért. Köszönöm a bizalmat, hálás szeretettel:
Éva, Ilyésmezőről
Kedves Éva!
Szeretettel köszönöm a kedves soraidat. Örvendek a sikereiteknek. Remélem, hogy én is gyakrabban el fogok jutni hozzátok a jövő évben.
Szeretettel köszönöm a szép munkádat és Isten áldását kérem rád, és a gyermekekre. Kolléganődet is, - ki kisbabát szült - sok szeretettel köszöntöm,
Csaba t.