Nyárádremetei beszámoló

Nyomtatás

Az advent közeledtével, lassan a mi otthonunk is reá hangolódott a várakozásra, készülődni kezdtünk Urunk Jézus Krisztus születésnapjára.

Ilyenkor szinte észrevétlenül előkerülnek azok a dolgok amelyek csak ilyenkor szoktak eszünkbe jutni. Mindenki arról beszélt a mi családunkban, hogy készülünk erre a nagy ünnepre. Csaba Testvér jelszavát kikölcsönöztük és egy adventi postát készítettünk sok apró kis szívecskével, mindenik egy kis posta láda. "Jót tenni jó " a jelmondatunk. Minden kis postaládába levélke került egy-egy jó cselekedettel, fogadalommal. Minden nap az ének, a vers az, ami felhangolja az életünket.
Híre jött, hogy a Mikulás újból felkeres minket is. Lett nagy öröm és készülődés, mindenki verset, éneket, levelet és rajzokat akart adni a Mikulás bácsinak. Alig tudtuk meggyőzni a nagyobbakat, hogy a Mikulás inkább a kicsik szereplésére kíváncsi. Amikor végre megérkezett a várva-várt Mikulás és a segédei, az izgalom a tetőfokra került.Végül nemcsak a napköziotthonunk gyerekei, de az iskola diákjai és az utcáról nagyon sok gyerek fogadta a Mikulást. A sok ajándék láttán csak úgy ömlött a sok vers, ének. Minden gyerekből egy kis piros sapkás mikulásinas lett. Mindenkinek nagy volt az öröme. Mikulás járás után mindnyájan azon voltunk, hogy napköziotthonunkat minél szebben feldíszítsük.
Először kint a tornácot díszítettük fenyőágakból fűzért fontunk a gyerekek különböző díszeket csináltak, hogy nagyon szép legyen Karácsony közeledtével egy szép kis betlehemi istállócskát készítettünk. Egész évben a játékok közt talált megfelelő méretű babákat összegyűjtöttük és most ezekből lassan aprólékos munkával elkészült a három király, Szent József, a Szűz Anya, a kis Jézus, még kicsiny bölcsőt is csinált az egyik gyerek.Végül amikor még az angyalkák is elkészültek akkor sor került a karácsonyfa feldíszítésére is. A munka alatt vidáman énekeltünk. A parajdi bányába sajnos nem tudtunk elmenni, de azért az angyalka minket is meglátogatott, sok ajándékot kaptunk.
Az ünnepek utána mi házunknál is járt a papbácsi a házszentelés alkalmával.
A farsang beálltával úgy éreztem, hogy valamit tenni kellene, mert olyan nagy a szürkeség a bezárkózottság az emberek között, hogy ez így nem jó. Arra gondoltam, hogy meg kellene próbálni olyan előadást szervezni ami sok embernek örömet hozna. Beszélgettem erről a papbácsival és azt mondta ő mindenben fog támogatni. Sikerült a marosvásárhelyi "Napsugár" együttest meghívni meg ugyan csak a marosvásárhelyi katolikus ifjak együttesét is ráadásul a szovátái "Mezőhavas" együttest. Így egy nagyon sikeres ünnepi délután szerveztünk. A papbácsi a templomban kihirdette a programot, így nagyon sokan eljöttek. Ezáltal egy igazi szép előadásban gyönyörködtünk, de a legfontosabb az az összefogás volt, amit eddig még nem tapasztaltunk. Most az ünnepély után a gyerekekkel a farsangi karneválra készülünk. Gyerekeink megérdemlik a mulatságot, mert senki sem bukott meg. Reméljük, hogy így feltöltődve a második félév az elsőnél is sikeresebb lesz.
Hegyi Anna
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.