Reményteljes tanévkezdés Majláthfalván

Nyomtatás

ImageBeindult a bentlakás Majlátfalván

 

 

 

 

 

 

 

 

Amint azt a közelmúltban jeleztük, a gyermekhiány miatt veszélybe került Majláhfalvi Általános Iskola új épületszárnyában tanévkezdéstől beindult a bentlakás, amelynek felelőse, Csatlós Róbert tanító elmondta: a bentlakó 6 gyermek közül 4 nagycsanádi, 2 majláthfalvi.

A dévai Szent Ferenc Alapítvány alkalmazásában jómaga, Szegedi Melinda nevelőnő, illetve az eddigi napközis program felelőse, Hegyi Réka jóvoltából egész napos programot, teljes felügyeletet, felkészítőt, teljes ellátást biztosítanak a gyermekeknek, ingyen. A bentlakás működtetését a Pro Majlát Egyesület támogatja.
Amint Bányai Eliza iskolaigazgatótól megtudtuk, nemcsak a tanári kar, de a falu lakossága is megkönnyebbüléssel nyugtázta a régóta óhajtott bentlakás beindulását. Ahol még folynak bizonyos munkálatok, de nem zavarják a gyermekek programját. Még ebben a tanévben megpróbálnak további gyermekeket is szerezni, megcélozva a településtől nem messze eső Németszentpétert, esetleg Gyorokot is. Az alsó tagozatos 2 szimultán osztályban 46, míg a felső tagozatban 29 diák tanul a folyó tanévben – mondta el érdeklődésünkre Bányai Eliza iskolaigazgató.

Balta János

www.nyugatijelen.com