Pozitív hírek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_4332_2.JPGMilyen jó ilyen szép leveleket kapni, büszke örömmel hallani gyermekeinkről, kollégáinkról kiket általam tisztelt emberek elismerésben részesítenek!!

Oly sok negatívum kerül az ablakba, én tudatosan megosztok pozitív híreket is, olyanokat melyek mindannyiunkat megerősítenek mennyei Atyánk alkotta szép világ szeretetében!!

Hálás szívvel, 

Csaba t. 
Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Kedves Csaba testvér!
Köszönöm azt a kegyelemmel teli lehetőséget, hogy átélhettük dr. Rubovszky Andrással, a Széchenyi Társaság főtitkárával az Isteni Irgalmasság Otthon lüktető, fegyelemmel, de szeretettel teli életét, Bajkó Éva kisugárzását tükröző légkör csodáját. Március 12.-én délutántól 14.-én délelőttig bőven volt módunk részt venni a közös étkezéseken, bejárhattuk az öt év alatt kialakított, öneltartásra vezető gazdasági, és hatalmas közösségi, a falu eseményeire is sokszor szinteret nyújtó létesítményüket, a gyermekek természet-közeliségét erősítő, Magyarországról kapott madár-lest. Érezni, hogy ennek a gyermek- és nevelésközpontú
Otthonnak a Gondviselés mellett motorja Bajkó Éva, akinek a néhány önkéntesre támaszkodó személyisége, széles spektrumú hozzáértése a gyermekkerti, gyermekmentő szolgálatuk mintapéldája.
Örültünk, hogy az otthon lakóival együtt több mint 100 gyermeknek vihettük el a március 15.-i forradalmi események, a hazaszeretet szépségét, Széchenyi és Wesselényi máig érvényes példáját, üzenetét. Megható volt az a fegyelem, és odaadó, derűs figyelem, ahogy a két messziről jött ember szavait, a magunkkal vitt Széchenyi és Wesselényi relikvia-kiállítást fogadták. Ehhez örömmel teszem hozzá, szívesen tartunk máskor is hasonló előadást, előadásokat, és természetesen nem csak Széchenyiről, Wesselényiről, de a történelem, az anyanyelv, a magyar irodalom, illetve más, a gyermekek számára fontos tudományterületen is, ez persze megbeszélés kérdése.
Március 15.-én Makfalván részt vettünk a falu március 15.-i ünnepségén, amely után ott is több mint 100 gyermek és felnőtt részvételével beszélhettünk az 1848-as forradalom igazságáról és felemelő üzenetéről, a hazaszeretet, a szülőföld szeretetének fontosságáról, Széchenyi és Wesselényi példamutató életének lényegéről.
Nehéz küldetéséhez erőt, egészséget kívánok azzal, hogy igénye és lehetőségeink szerint szívesen állunk máskor is rendelkezésükre.
Áldott Húsvéti Ünnepet kívánva tisztelettel dr. Cserháti László Gábor, a Széchenyi Társaság alelnöke
Dicsértessék a Jézus Krisztus!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube