Dr. Kalotai Eszter Beszámolója

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/A-gyergyoszarhegyi-kajoni-janos-haz/viewsize/001.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/A-gyergyoszarhegyi-kajoni-janos-haz/viewsize/001.jpg'

001.jpgLassan beköszönt a tél és közben folynak a lázas előkészületek Urunk eljövetelének a várására.

Nem csak a hó, a hó lepte hegyek, fenyők, de az itteni hangulat jobban felébreszti az embert e nagy ünnep várására.
Az előkészület már advent első hetében megindul  a Roráté misékkel reggel 6kor és már ez az előkészület is lélekben kezdi az embert a karácsonyi hangulatra. A gyerekek is szép számmal részt vesznek  a korai szent miséken ami nem a legkönnyebb feladat, közben folyik a Mikulás várás , levelek az Angyalhoz na meg a különböző  programok előkészülete ki szavalattal, ki énekkel, ki díszítéssel. Valóban érződik a Karácsony várás szelleme amiből sajnos a nyugati világban oly sok minden a múlté. Jó látni ezt a szívből jövő készülődést, az anyaországi önkéntesek közre működését akik közül többen végig járták az alapítvány házait, napközi otthonait. Jó volt részt venni Csaba testvér szentmiséin Csíksomlyóban és meghallgatni a kiválasztott nevelők beszédeit nagyon aktuális témákról. Jó volt a Kegytemplomban letérdelni a Szűz Anya szobra előtt és ki nem mondott gondolatokkal imádkozni hozzá.
Jó látni a kacagó, boldog gyerek sereget és nagyon jó volt látni házunk Gyergyószárhegyen  milyen szépen alakult. A gyergyói medencében csak közel 400 gyerek van nagy részük napközis , de a mi otthonunkban a Kájoni Szt. Jánosról elnevezett otthonban is egyre nő a gyerekek száma és az épület is egyre szépül.Büszkék lehetünk arra amit eddig elértünk és nagyon remélem ezt a támogatást továbbra is folytatni tudjuk.
Nem könnyű dolog ennyi gyerek ellátása, a meleg szobák biztosítása és egyéb költségek fedezése ami támogatók nélkül nem lenne lehetséges. Persze , hogy vannak zökkenők , de a fő dolog a problémák megoldása is.
Vasárnap a Kegytemplomban az alapítványtól a püspök atya három akolitust avatott. (acolytes)
Közben még marad időm a fő célom teljesítésére is a fogorvosi rendelésre. Egy dolog volt ami engem e téren megrázott egy magyarországi csapat akik végig látogattak minden házat és élelmiszertől kezdve, ajándékokat vittek ahova csak mentek. Már kb 4 éve folytatják ezt a tevékenységüket. Az egyik embernek irtó fogfájása volt amin sikerült Déván valamit segíteni, és mire ½ 12-re meg lettünk, szinte zavartan állt fel a székből , hogy ő ezért nem tud fizetni, mert ami spórolt pénze volt a benzin költség felé ment. Nem mintha nekem valaha is szándékomban lett volna neki ezért számolni, de engem igen meghatott , hogy emberek nem a legfényesebb anyagi körülmények között  másokat helyeztek előnybe már mint a gyerekeket és nem a saját ügyes bajos dolgaikkal voltak elfogadva. Nekem ez egy humbling experience volt (remélem valaki lefordítja rendesen magyarra).
Szeretném  úgy Csaba testvér, mint munkatársai , a gyerekek és saját nevemben is még egyszer megköszönni, az ez évi támogatásokat  mindenkinek és kérem folytassuk ezt továbbra is népünkért a Kárpátmedencében, egyben szeretnék mindenkinek Istentől áldott szent Karácsonyt és nagyon boldog új esztendőt kívánni szeretettel Eszter  Déváról.
ui: átküldök egy  két képet a házunkról is  ha van hely leközölni. Gyula ha tudod a képet javítani oda bízom ha javítani valót találtok én nem sértődöm meg  ha esetleg valamiről több adat kéne kérlek kérdezzetek.
E.