Böjte Csaba tartott előadást a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_cstkazinkabarcika19.jpgBöjte Csaba ferences szerzetes tartott előadást Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban Szent József emléknapján, március 19-én.

Böjte Csabát és a vele Kazincbarcikára látogató Déváról és Csíkszentsimonból érkezett fiatalokat Vitális Gábor szalézi szerzetes, plébános köszöntötte. Az erdélyi fiatalok egy Szent László király történetét bemutató ünnepi műsorral kedveskedtek a mintegy négyszáz főnyi közönségnek.
Böjte Csaba előadásában rámutatott: el kellene felejtenünk a nyavalygást, a siránkozást, a panaszkodást, és arra a számtalan jóra és szépre kellene koncentrálnunk, ami körülvesz minket. Számos példát is mondott az élet mindennapi szépségére, és arra, mennyi jó lakik az emberekben.
Elmesélte, egyszer találkozott egy erdélyi atyafival, akivel beszélgetve eljutott onnan, hogy fel kellett szólítania, „maga szálljon ki a kocsiból, ha így beszél a feleségével…” odáig, hogy a férfi szinte „szentté avatta” az asszonyt. Csaba testvér azt kérte a férjtől, mondjon valami jót is a feleségéről, majd szó szót követett, és egy kis idő múlva már teljesen másképpen látta az asszonyt a férfi. Böjte Csaba hangsúlyozta: meg kell találni az utat az értékek felismeréséhez.
Forrás: Don Bosco Sportközpont (Kazincbarcika)/ www.magyarkurir.hu
Fotó: Don Bosco Sportközpont Facebook-oldala