Fürdés, fellépés és szentmise - Böjte Csabáék folytatják a tónál a missziós körutat

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_21almadibojtecsaba5.jpgDévai gyermekeink tánccal hívják a szép  fesztiválra összegyűlt Balatonalmádi testvéreinket szentmisére!! Legnagyobb ámulatomra az emberek valóban ott hagyták a fesztivált, a sok finom sült kacsát, kolbászt, halat és eljöttek mind, mind a szentmisére! Megszeppentem egy picit, de a misén imádkoztam a sok finomságot áruló kereskedőkért is, hogy a nagy melegben minden portékájuk találjon vevőre!! 

Hálás szeretettel, 

Csaba t. 
BALATONALMÁDI - A településen folytatódott Böjte Csaba szerzetes, az erdélyi Kodály Zoltán Gyermekkar és a dévai gyerekek Balatoni Csillagösvény elnevezésű missziós körútja pénteken.
A vendégeket Bálint Sándor alpolgármester köszöntötte a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban tegnap késő délelőtt, ahol a Honismereti és Városszépítő Kör, illetve más közösségek önkéntesei fogadták a csoportokat, a hatvantagú kórust és kísérőiket, valamint a mintegy tíz dévai gyermeket.
A Magyar Örökség -díjas marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar nagy sikert aratott műsorával 
A város ebéddel vendégelte meg a gyerekeket és kísérőiket, majd délután balatoni fürdéssel folytatódott a program a Wesselényi strandon. Késő délután a Hungarikum Fesztiválon Keszey János polgármester is köszöntötte a vendégeket, valamint bemutatkoztak az erdélyi csoportok.
A dévai gyerekek néptáncokat adtak elő, a kórus többek között Kodály Zoltán és Bárdos Lajos műveiből adott válogatást. Böjte Csaba arra buzdította a hallgatóságot, hogy keressék fel a Koloska-völgyben a csütörtökön felszentelt Gyermek Jézus kegyhelyet. A program zárásaként a hagyományoknak megfelelően az atya celebrált szentmisét a zenepavilonnál.
A Balatoni Csillagösvény missziós körutat öt éve indította el Böjte Csaba, hogy a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar fiataljai templomi koncertjeikkel adományokat gyűjthessenek missziós központjuk, próba- és előadótermük, a Marianum felépítéséhez. Az épület tavaly elkészült, az idei adományokat az intézmény fenntartási költségeire fordítják majd.
Az idei missziós körút szerdán Balatonboglárról indult, majd másnap Balatonfüreden folytatódott. A pénteki balatonalmádi program után szombaton Szántódpuszta lesz a következő állomás, a missziós körút a hét utolsó napján Siófokon zárul
Marton Attila
Fotó: Stiger Ádám