Útnak indultak adományaikkal Erdélybe az ácsiak

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_88498adomany.jpgEgy tonnánál is több tartós élelmiszert gyűjtöttek össze az ácsi Természetjáró Bakancsos Klub tagjai, a Böjte Csaba ferences szerzetes által fenntartott gyereknevelő otthon számára. Az adományokkal szerdán reggel indultak útnak az egyesület tagjai Erdélybe.

Tavaly és tavalyelőtt is több mint egy tonna, tartós élelmiszert sikerült eljuttatnia az erdélyi Dózsagyörgyre, az Isteni Irgalmasság Gyermekvédelmi Központba az ácsi Természetjáró Bakancsos Klub tagjainak. Az elmúlt időszakban ismét gyűjtést szervezett az egyesület a Böjte Csaba ferences szerzetes által fenntartott gyereknevelő otthon számára.
„Harmadik alkalommal gyűjtöttünk adományt a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak” – mondta el a Helyi Híradóknak Tóth János. A klub elnöke hozzátette: szerencsére az előző évben is nagyon jól sikerült a kezdeményezésük, ezért idén is sokan pozitívan álltak hozzájuk. Az összegyűjtött adományok mellett az egyesület játékait, az ugrálóvárakat és a csúszdákat is elvitték az adományozók, hogy idén már harmadik alkalommal rendezzék meg az Őszi Gyereknap elnevezésű programot a gyermeknevelő otthon lakói számára.
Szerdán reggel az előző évekhez hasonlóan most is két járművel indultak az erdélyi Dózsagyörgyre a klub tagjai, akik egy kisteher autóban az adományok egy részét és a játékokat vitték csak, valamint egy kisbusszal, amiben az adományok másik része és az önkéntes segítők utaztak. Ebben az évben tízen vágtak neki a mintegy tíz napos utazásnak.
„Az adományok súlya több mint egy tonna, amivel idén is szeretnénk nagy örömet szerezni a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Dózsagyörgy mellett számos helyre ellátogatunk, többek között Ács testvértelepülésére Olasztelekre is, ahol szintén felállítjuk a játékainkat, örömet szerezve az ottani gyerekeknek is ” – emelte ki Tóth János.
www.komaromhirado.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ha én megengedem, hogy a gyermekkönyvtárunkba valami bekerüljön, arról hiszem, hogy a fiatalok javára válik. Isten jobban elrejthette volna az atomvilág vagy az univerzum titkait, de ha csak olyan „magasra” tette, hogy mi is el tudjuk érni, akkor igenis gyermeki kíváncsisággal fel kell ütni a könyv lapjait, de ezt a több ezer éves múltunk által szerzett tapasztalatok elővigyázatosságával kell megtennünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. szeptember 22. péntek, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mária szűzi életformája

Mária szűzi életformája a maradéktalan Istennek való önátadás kifejezése, hogy ő szívvel és lélekkel, testestül-lelkestül „igent” mondott az isteni tervre, egész lényével kizárólag Istenhez tartozik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube