Köszönöm, Csaba testvér!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_22008391_1724397187601956_3629156654975501476_n.jpgAmikor először láttam és hallgattam őt, hatalmas erőt adott. Nehéz élethelyzetet segített hittel átvészelni. Lelkesített és mélységeket tárt fel, pedig nem mély teológiai előadást és nem motivációs tréninget tartott. Önmagát adta.

Azóta többször volt szerencsém személyesen találkozni vele és látni a derűjét. Megtapasztalni különleges karizmáját és meghallgatni beszámolóját az erdélyi árvaházak életéről. Azt hiszem, sőt, inkább így fogalmazok: hiszem azt, hogy
Böjte Csaba a hitelesség példája. A megélt szeretet és az abból fakadó öröm példaképe.
A teljes beszélgetés:

Nem véletlenül szeretnénk vele olyan sokan találkozni. Szeretnénk hallani a bátorítását, az életigenlését, szeretnénk látni, hogy egy vagyontalan szerzetes hogyan válik igazi alkotóvá és építőmesterré – nem elsősorban fizikai, de lelki-szellemi értelemben. Mert mindannyian érezzük, hogy Csaba testvér olyat tud nyújtani, amit kevesen. Amit csak igazán hiteles emberek tudnak. Olyat, amire nagy szükségünk van a hétköznapok küzdelmeiben éppúgy, mint akkor, amikor előre tekintünk életünk nagy feladataira és céljaira. Szavai, amelyek őszinte hitből származnak, segítenek, hogy bátrabban fogjunk bele a problémák megoldásába, hogy rendezzük kapcsolatainkat, hogy végigfussuk a pályát és a jó harcot megharcoljuk. Hiányt pótolnak egy hedonista, egocentrikus, önelégült világban.
Csaba testvér iránymutatása; szentbeszédei, előadásai, könyvei, interjúi által adott segítsége nagy kincsünk. Ma újra gazdagodhatunk általa és megerősödhetünk hitünkben.
Megtiszteltetés, hogy ma este beszélgethetek Vele!
Vágvölgyi Gergely
SZERESSÜK KI EGYMÁSBÓL A JÓT! – BÖJTE CSABA 13 LEGJOBB MONDATA AZ OFFLINE-ON
A nyári szünetet követő első 777 OFFLINE vendége Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes volt. Összegyűjtöttük a nekünk legjobban tetsző mondatait, gondolatait – szubjektív szemezgetés egy nagyszerű este után!
1- “Isten egy csodaszép világot bízott ránk. Azért dolgozok, hogy Isten országa valóban eljöjjön…”
2- “Vedd el valakitől a kísértést, a nehézséget – és az örök életet vetted el tőle! Ne féljünk a gondtól, a bajtól!”
3- “Isten nem teremt selejtet. Lehet bármilyen szegény, Isten remekműve!”
4- “A Hargitáról lefolyó kis patak sem áll meg a kő előtt, hogy “ezt meg ki rakta ide?!” Egyet csobban felette és megy tovább. Mi sokszor megállunk a problémák előtt, kiborulunk, idegesek vagyunk. De vajon tényleg az a dolgunk, hogy ezekkel a kövekkel foglalkozzunk?”
5- “Rengeteg olyan probléma van, amit nem tudunk megoldani. Leragadhatunk ezeknél, de akkor még ötöt-hatot fogunk kapni. Engedd el a fájdalmat és ne add fel!”
6- “Nagyon jó dolog jónak lenni, nem? Jót tenni jó!”
7- “Hiszek a szeretet végső győzelmében! Hiszek a szeretet világformáló erejében!”
8- “Baj az, hogy a mai ember sok mindent elvár, hogy az isteni gondviselés helyette majd megtesz…”
9- “Soha ne csúfoljunk senkit! Nyúljunk a másik hóna alá és emeljük föl, szeressük ki a jót egymásból!”
10- “Meg vagyok győződve arról, hogy nem egy utópiát kergetünk, amikor azt mondjuk, hogy Isten országát építjük, hanem azt valóban fel lehet építeni itt, a földi dimenzióban.”
11- “Képzeljétek el, ha Szent Pálnak lett volna 777 blogja! Nyomta volna a Korintusi levelet ezerrel…!”
12- “Ha hiszünk abban, hogy Isten tud szólni hozzánk, akkor merjük is Őt meghallgatni!”
13- “Három lehetőség van előttünk: az egyik az, hogy azt mondjuk; jó ez a világ, minden rendben van, igyunk, bulizzunk. Ez nem igaz, mert baj van elég. A másik az, ha azt mondjuk; itt csak a baj van, minden büdös a Kárpát-medencében, fogjuk a csomagunkat és elhúzunk. A harmadik lehetőség az, amit ti is csináltok. Sok minden nekem sem tetszik, hát álljunk össze, fogjunk neki és változtassunk rajta!”
www.777blog.hu
Kép: Frigyesy Ágnes

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem az jut be a mennyországba, aki tudja a teológiát és felmondta a dogmatikát. Persze nagyon jó, ha tudja, nem árt az meg senkinek, de nem elég. Ami bennünket megválthat, az a szeretet mellett való tudatos döntés, a hitből, szeretetből fakadó jó cselekedetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. október 19. csütörtök, Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tapasztalat

Sokszor megtapasztaljuk, hogy gyengeségünkben segítségünkre siet az Isten. Az embernek tudatában kell lennie annak, hogy hol vannak az ő határai.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube