Műegyetemi Katolikus Közösség

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_csoportkep180308.jpgMűegyetemi Katolikus Közösség (Közi) vendége voltam 2018 március 8-án!! Köszi, hogy fogadtatok, engem és a kolozsvári Szent Klára Otthon lányait!! Jó volt találkozni, jó volt veletek lenni, hálás szeretettel megosztom a honlapotok elérhetőségét és minden Budapesten tanuló fiatalt bíztatok, hogy keressen meg titeket, találjon otthonra nálatok!!

Szeretettel, 

Csaba t. 
A Műegyetemi Katolikus Közösség (Közi) azért jött létre az Egyetemi és Főiskolai Lelkészség égisze alatt huszonöt évvel ezelőtt (egészen pontosan 1992. február 6-án), hogy a Műegyetemre járó katolikusok valamilyen formában találkozhassanak egymással, és így a tudásban való gyarapodásuk mellett erősítsék őket új barátságok, közös imák is. A közösség arculata azóta nem sokat változott, mérete viszont annál inkább: jelenleg már több, mint kétszáz tagunk van, és már régen nem csak a Műegyetemről, és nem is csak katolikusok.
Csütörtök esténként, a közösségi alkalmainkon több, mint 150-en jövünk össze, tizennégy kiscsoportban. A közösség megalakulása óta eltelt közel húsz év alatt jó pár generáció is kinőtt belőlünk.
A csütörtök esti alkalmakon általában a bennünket érintő és érdeklő vallási és világi kérdésekről (pl. keresztény életformáról, párválasztásról) beszélgetünk kisebb csoportokban evangéliumi részek segítségével, vagy meghívott előadók közreműködésével. Lelkivezetőnk az egyetemi lelkész: Pákozdi István atya és Egri László diakónus, az evangéliumi részletekről rendszerint ők mondanak néhány összefoglaló gondolatot a kiscsoportos beszélgetések után.
Hogy a több, mint 150 ember forgatagában ne vesszenek el a személyes kapcsolatok, mindenki egy-egy kiscsoport tagja. Kiscsoportjaink különböző egyetemeken tanuló fiatalokból jönnek össze, így szélesebb látókörrel rendelkeznek, valamint az egy-egy témához születő hozzászólások, vélemények is színesebbek.
Programjaink sokfélék; a heti alkalmakon kívül közös imákat és miséket, kirándulásokat, bálokat, nyáron táborokat, biciklitúrákat, evezős túrát és sok más rendezvényt is szervezünk. A szervezésében mindenki részt vehet, aki kedvet érez hozzá.
Ezen kívül a kiscsoportok is sokféle programot szerveznek maguknak. Ezek általában beszélgetések, teázások, kirándulások, közös palacsintasütések és sok más hasznos és érdekes dolog szokott lenni. A kiscsoportos hétvégék is jó hangulatban és tartalmasan szoktak telni. Rendszeresen van olyan is, amikor két kiscsoport közösen szervez valamilyen programot.
Célunk, hogy – Isten segítségével – mindig olyanná formáljuk a Közit, hogy az egyetemisták egyaránt találhassanak itt nyíltságot, vidámságot, valódi élményeket, őszinte barátságokat és mély gondolatokat is.
Halmi Imre, Erős Tamás, Csillag Kristóf, Ocsovai Péter, Palásthy Kinga 
Műegyetemi Katolikus Közösség

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem abban bízom, hogy én keresem az Istent, hanem abban, hogy Isten keres engem. A kettő között lényeges különbség van. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. december 15. szombat, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Emberfia

Jézus így szólt tanítványaihoz: „Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube