Leadta levélszavazatát Böjte Csaba és Tamás József Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_29694816_1927754967259367_5196057280365988427_n.jpgLátványosan sok levélszavazat gyűl a Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán felállított urnákban. Többek között Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője is leadta levélszavazatát kedden a magyarországi országgyűlési választásokra. 

„Közel 60 éves vagyok, annak idején csak álmodoztunk, hogy mi is beleszólhatunk majd a nagyok dolgába. Most lehetőségünk van arra, hogy kifejezzük a véleményünket, az elképzelésünket a jövővel kapcsolatosan. Úgy gondolom, hogy mindannyiunknak kötelessége élni ezzel a lehetőséggel – mondta a ferences rendi szerzetes, miután leadta levélszavazatát a főkonzulátus Gál Sándor utcai épületében, a Lázár-házban. 
A keresztény értékek fontossága 
Én katolikus pap vagyok, és én azokra a pártokra fogok mindig is szavazni, akik nyíltan, bátran kiállnak a keresztény értékek mellett. Hiszem, hogy van jövő, van remény – tette hozzá Böjte atya. 
A húsvéti ünnep után, és az április 8-i országgyűlési választások közeledtével egyre többen keresik fel Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusát, hogy leadhassák levélszavazatukat.  
Kedden Tamás József római katolikus püspök is urnába dobta levélszavazatát, ugyanakkor a Bákó megyei csángómagyarok lakta Lészpedről közel 90 levélszavazatot hozott a főkonzulátusra Márton Attila, Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Moldvai Csángómagyar Oktatási Program koordinátora. Mint mondta, az ottaniak hálásak, mert Lészpeden nemsokára magyar napköziben is tanulhatnak a gyermekek a magyar kormány jóvoltából.
Barabás Hajnal
Kép: Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Böjte Csaba ferences szerzetes, Tamás József püspök és Füleki Zoltán alpolgármester is leadta ma a szavazatát.
www.szekelyhon.ro