Oroszhegyen és Zetelakán járt Böjte Csaba és a Nem Adom Fel Együttes

b_300_300_16777215_00_images_stories_nem-adom-fel-koncertzo.jpg„A munkát, a tanulást, a házépítést, a leánykérést soha ne adjuk fel – buzdított Csaba testvér a Nem Adom Fel Együttes erdélyi koncertturnéjának oroszhegyi és zetelaki állomásán. A különböző sérültséggel élők megbecsült együttesének tagjai jelenlétükkel és zenéjükkel tettek tanúságot Jézusnak, a Mesternek – aki „soha nem adta fel” – útjelzőiről.

Példás a Csaba testér és a Nem Adom Fel Együttes együttműködése. 2008-ban a magyarországi, azonos nevű alapítvány azzal a hittel indította jótékonysági koncertsorozatát, hogy mindenki elég gazdag ahhoz, hogy segítsen. A Papp László Sportarénában tartott jótékonysági koncertek bevételéből alakult meg a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központja, és Csaba testvér erdélyi kezdeményezésének mintájára jött létre Szendrőládon az első Nemadomfel Ház. 
„Bízzunk a holnapban!” A Nem Adom Fel sérültekre építő zenekar, amelyben a szólisták kivétel nélkül sérült – mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült – tehetséges előadók, valamint Csaba testvér a napokban erdélyi körúton vesz részt. Kedden Zetelakán és Oroszhegyen nagyszámú helybéli részesült a páratlan élményben.
 Az oroszhegyi szentmisén Csaba testvér szentírási példákkal és személyes történetekkel húzta alá: létformáló a szeretet törvénye szerinti döntés és a cselekedetekkel kimutatott szeretet. Ha pedig „elakad a szekér”, ne adjuk fel. Ne engedjük el azt, ami a miénk. A legszegényebb gyermek is Isten remekműve. És a fagyok ellenére szülőföldünk előbb-utóbb meghozza gyümölcsét. Jó hírt hoznak-visznek Sebestyén Domokos szentszéki tanácsos, plébános köszöntése után Bálint Imre Elemér polgármester Oroszhegynek, Európa egyik legmagasabban fekvő falujának „nem adják fel” létmódjáról szólt. A lakosok hajlamosak az együtt gondolkodásra és cselekvésre. A születési mutatók magasabbak az elhalálozáséinál. Az iskolában háromszáz gyermek tanul, tehetségüket falun kívül is bizonyítják. Vasárnaponként háromszor megtelik a tekintélyes méretű plébániatemplom. A Nem Adom Fel Együttes tagjai jézusi jó hírt hoztak a településre. Vigyék Oroszhegy jó hírét is! – kérte a polgármester.
Az együttes bemutatkozásából kiviláglott: sérültek és egészségesek együtt tesznek, hogy „jobb legyen a világ”. Látják: sokan vannak, akik valamilyen fogyatékkal élnek avagy akadályozottak. Minden azon múlik, hogy az egyén mennyire tartja értékesnek magát. Ehhez elengedhetetlen a hit. Ha elveszített munka, barát vagy egyéb érték miatti szomorúságnál erősebb a hit és a „nem adom fel érzés” mindig jelenvaló. „Szívjuk magunkba az ölelést, mint legnagyobb táplálékot” – buzdítottak szavakkal, őszinte lelkesedéssel, elgondolkodtató saját szerzeményekkel és klasszikus slágerekkel. Végül a helyi Tamási György Szeretetház gyermekei egy dallal és ajándékkal lepték meg őket, majd az együttessel közösen harsogta a templombéli gyermeksereg a Nem adom fel! dalt.

Még több kép a linkre kattintva nézhető meg

www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube