Oroszhegyen és Zetelakán járt Böjte Csaba és a Nem Adom Fel Együttes

b_300_300_16777215_00_images_stories_nem-adom-fel-koncertzo.jpg„A munkát, a tanulást, a házépítést, a leánykérést soha ne adjuk fel – buzdított Csaba testvér a Nem Adom Fel Együttes erdélyi koncertturnéjának oroszhegyi és zetelaki állomásán. A különböző sérültséggel élők megbecsült együttesének tagjai jelenlétükkel és zenéjükkel tettek tanúságot Jézusnak, a Mesternek – aki „soha nem adta fel” – útjelzőiről.

Példás a Csaba testér és a Nem Adom Fel Együttes együttműködése. 2008-ban a magyarországi, azonos nevű alapítvány azzal a hittel indította jótékonysági koncertsorozatát, hogy mindenki elég gazdag ahhoz, hogy segítsen. A Papp László Sportarénában tartott jótékonysági koncertek bevételéből alakult meg a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központja, és Csaba testvér erdélyi kezdeményezésének mintájára jött létre Szendrőládon az első Nemadomfel Ház. 
„Bízzunk a holnapban!” A Nem Adom Fel sérültekre építő zenekar, amelyben a szólisták kivétel nélkül sérült – mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült – tehetséges előadók, valamint Csaba testvér a napokban erdélyi körúton vesz részt. Kedden Zetelakán és Oroszhegyen nagyszámú helybéli részesült a páratlan élményben.
 Az oroszhegyi szentmisén Csaba testvér szentírási példákkal és személyes történetekkel húzta alá: létformáló a szeretet törvénye szerinti döntés és a cselekedetekkel kimutatott szeretet. Ha pedig „elakad a szekér”, ne adjuk fel. Ne engedjük el azt, ami a miénk. A legszegényebb gyermek is Isten remekműve. És a fagyok ellenére szülőföldünk előbb-utóbb meghozza gyümölcsét. Jó hírt hoznak-visznek Sebestyén Domokos szentszéki tanácsos, plébános köszöntése után Bálint Imre Elemér polgármester Oroszhegynek, Európa egyik legmagasabban fekvő falujának „nem adják fel” létmódjáról szólt. A lakosok hajlamosak az együtt gondolkodásra és cselekvésre. A születési mutatók magasabbak az elhalálozáséinál. Az iskolában háromszáz gyermek tanul, tehetségüket falun kívül is bizonyítják. Vasárnaponként háromszor megtelik a tekintélyes méretű plébániatemplom. A Nem Adom Fel Együttes tagjai jézusi jó hírt hoztak a településre. Vigyék Oroszhegy jó hírét is! – kérte a polgármester.
Az együttes bemutatkozásából kiviláglott: sérültek és egészségesek együtt tesznek, hogy „jobb legyen a világ”. Látják: sokan vannak, akik valamilyen fogyatékkal élnek avagy akadályozottak. Minden azon múlik, hogy az egyén mennyire tartja értékesnek magát. Ehhez elengedhetetlen a hit. Ha elveszített munka, barát vagy egyéb érték miatti szomorúságnál erősebb a hit és a „nem adom fel érzés” mindig jelenvaló. „Szívjuk magunkba az ölelést, mint legnagyobb táplálékot” – buzdítottak szavakkal, őszinte lelkesedéssel, elgondolkodtató saját szerzeményekkel és klasszikus slágerekkel. Végül a helyi Tamási György Szeretetház gyermekei egy dallal és ajándékkal lepték meg őket, majd az együttessel közösen harsogta a templombéli gyermeksereg a Nem adom fel! dalt.

Még több kép a linkre kattintva nézhető meg

www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A házasságkötésnél a pap, a násznép csak tanú, a vőlegény a főpap, ő szolgáltatja ki kedvesének a házasság szentségét, és valamilyen módon így maga is szentséggé válik, hisz életével, hűséges szeretetével megszenteli a kedvesét. Természetesen ez fordítva is igaz: a család szentélyében az édesanya főpap, hisz az oltár előtt életre szóló igenje hozza létre a házasság szentségét. Földi élete során jóságával, szeretetével nap mint nap megszenteli férje, gyermeke életét.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. április 23. hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Bebizonyította

Bebizonyította: „Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja övéiért.” [Jn 15,13]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube