A székelyek „hathárma” Csíkszeredában

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_b_szekely-magyar-hokigala-gn-10.jpgHálás szeretettel köszönöm Vargyas Lászlónak és a csapatának a szervezést, a játékosoknak a nagyszerű meccset, mindenkinek a részvételt a csodaszép napot!!  Isten fizesse!!

Csaba t. 
Ötödik alkalommal rendeztek székely–magyar hokigálát, az idei jégkorongünnepnek Csíkszereda volt a házigazdája. A kedd esti eseményre megteltek a Vákár Lajos Műjégpálya lelátói, a látványos, gólokban gazdag mérkőzést a székely csapat nyerte 6–3-ra.
Sokan voltak kíváncsiak a kedd esti hokiünnepre, egy picit akadozott is a beléptetés, ezért húszperces késéssel kezdődött a mérkőzést felvezető kulturális műsor. Elsőként a balánbányai Ördögborda néptáncegyüttes és a Heveder zenekar lépett jégre. A népviseletbe öltözött zenészek és táncosok többsége korcsolyával a lábán zenélt, illetve táncolt – fergeteges taps volt a jutalmuk. Ezt követően vonultak be a játékvezetők és a csapatok, mindenki egy-egy gyermeket vezetve a pályára. A szervezők nevében Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere köszöntötte a megjelenteket, külön megemlítve az ötletgazda Vargyas László nevét. Böjte Csaba ferences atya, az esemény fővédnöke stílszerűen hokis mezben lépett jégre. Akárki is győz, a magyarok nyernek – mondta Böjte Csaba, örömét fejezve ki azért, hogy „nemcsak nyafogni és hisztizni tudunk, hanem küzdeni is”, majd a Most segíts meg, Mária imádságot kezdte el, ebbe szinte az összes néző bekapcsolódott. Az esemény felejthetetlen pillanata volt a mérkőzés előtti himnuszéneklés, a Székelyföldről induló Molnár Levente világhírű operaénekes előadásában.

Ilyen volt a székely-magyar hokigála

Érzelmes pillanatai is voltak a találkozónak, a mérkőzést az 1. és 23. percben megszakították, előbb az 1-es mezszámmal pályára lépő gyergyószentmiklósi Molnár Szabolcs kapust, majd a 23-as mezzel játszó Moldován Ervint búcsúztatták az aktív sportpályafutástól. HIRDETÉS Az első első szünetben Vrencseán Anita, Vaszi Levente és Molnár Levente énekelt a jégpálya közepén, a második szünetben pedig azokat az edzőket díjazták, akik pályafutásuk során maradandót alkottak, jégkorongozókat neveltek Székelyföldnek. Nem voltak nagy ütközések vagy bunyók a mérkőzésen, a csapatok arra törekedtek, hogy szép és látványos hokit láthasson a közönség. Az összecsapás emlékezetes marad Farkas Tamás jégkorongozó és párja számára, a Sportklub – és egyben a székelyföldi válogatott – csatára a mérkőzés végén, a jégpályán kérte meg kolléganőnk, Gecse Noémi kezét.
Székely–magyar hokigála, Csíkszereda, 2018, eredmény: Székelyföld–Magyarország 6–3 (1–1, 2–2, 3–0). Gólszerzők: Antal Zsombor, Sárpátki Tamás, Farkas Tamás, Gecse Hugó, Csergő Hunor és Becze Tihamér, illetve Ritó László, Somogyi Balázs és Borbás Gergely. Székely válogatott: Molnár Szabolcs, Adorján Attila, Onodi Ottó, Ruczuj Gellért, Szakács Szabolcs (kapusok), Papp Szabolcs, Farkas Tamás, Gecse Hugó, Salló Alpár, Nagy Csaba, Ferencz-Csibi Róbert, Baróti Zsolt, Becze Tihamér, Részegh Tamás, Moldován Ervin, Antal Zsombor, Sárpátki Tamás, Reisz Áron, Szabó Pál Krisztián, Fodor Csanád, Biró Tamás, Rokaly Szilárd, Borsos Attila, Csergő Hunor, Barabás Sándor László. Stáb: Basa János, Gál Sándor, Biró Ignác (edzők), Vargyas László, Ráduly Róbert Kálmán (csapatvezetők).
Magyarország: Szuper Levente, Duschek Dávid (kapusok), Orbán Attila, Mestyán István, Horváth András, Tokaji Viktor, Szélig Viktor, Lencsés Tamás, Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás, Varga Arnold, Miskolczi Márk, Ritó László, Tóth Richárd, Odnoga Mátyás, Szilassy Zoltán, Ladányi Balázs, Borbás Gergely, Vas Márton, Galló Vilmos. Stáb: Kercsó Árpád, Berényi Norbert (edzők), dr. Jobbágy Lajos (csapatorvos), Sipos Levente (csapatvezető). Játékvezetők: Nagy Attila, Ladányi Patrik, Györgyicze Levente és fia, Györgyicze Zsolt. A gálának jótékonysági célja volt, a belépőkből és tombolából származó teljes bevételt az esemény fővédnöke, Böjte Csaba atya által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei javára ajánlják fel a szervezők.
A székely–magyar hokigáláról készült fotógalériánkat itt nézheti meg. Napközben A jégpálya előtti téren felállított színpadon és a sátrakban egész napos programok várták az érdeklődőket. Hokis témájú filmeket vetítettek, a panelbeszélgetéseken pedig a székelyföldi hoki múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettek a meghívottakkal, illetve a hoki mecénásaival. A szabadtéri színpadon felléptek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő gyermekek, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és a kosteleki Szellő néptánccsoport Vaszi Levente vezetésével, a Csíki Játékszín művészei pedig improvizációs játékot mutattak be.
www.szekelyhon.ro
Több mint harmincezer lej gyűlt össze a székely-magyar jégkoronggálán
b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_b_szekely-magyar-hokigala-gn-53.jpgElérte célját a kedd esti székely-magyar jégkoronggála. A hokis majálison a belépőkből és a tombolából összegyűlt összeget a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei javára ajánlották fel a szervezők.
Az esemény végén, kedden este közzétették az összegyűlt összeget, a 30 180 lej bevételt a dévai Szent Ferenc Alapítvány kapta meg, amely Böjte Csaba ferences rendi szerzetes irányításával nehéz sorsú gyerekeken segít. A székelyek „hathárma” Csíkszeredában Ötödik alkalommal rendeztek székely–magyar hokigálát, az idei jégkorongünnepnek Csíkszereda volt a házigazdája. A kedd esti eseményre megteltek a Vákár Lajos Műjégpálya lelátói, a látványos, gólokban gazdag mérkőzést a székely csapat nyerte 6–3-ra.
A kétnapos fesztiválon hétfőn a székely és magyar utánpótlás-együttesek csaptak össze. A kedd esti zárótalálkozón, amely 6-3-as székely sikert hozott, jelenleg is aktív, valamint korábbi játékosok – köztük a tíz évvel ezelőtti, szapporói világbajnokságon a világelitbe feljutott magyar válogatott tagjai – léptek jégre. A székelyföldi csapatban csíki és gyergyói, illetve Székelyföldről induló, magyarországi együttesekben játszó hokisok kaptak helyet.
Magasra tették a mércét Csíkszereda polgármesterét, Ráduly Róbert Kálmánt, a székely-magyar hokis gála főszervezőjét arra kértük, összegezze a két nap alatt tapasztaltakat. Számomra az eddig Csíkszeredában szervezett legrangosabb sportesemény volt, újdonságokkal nemcsak a kulturális műsor tekintetében, hanem a székely viszonylatban világpremiernek számító beléptetési rendszer, az ülőhelyek, a kulturált szurkolás tekintetében is – le a kalappal a szurkolók előtt. Az eddigi, úgynevezett gálamérkőzések közül messze ezen volt a legkomolyabb a játékosok hozzáállása és a legmagasabb színvonalú hokit láthattuk.
Nem beszéltem arról az áttörésről, amit a Magyar Jégkorong Szövetség és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia hat utánpótlás-mérkőzése megvalósított, és arról az egész napos, igencsak tartalmas színpadi programról, amely egyedivé tette az eseményt – szó volt a fő színpadon a jégkorong akadémiáról, az olimpiát is megjárt jégkorongozóinkról, beszéltünk a bajnoki címet nyert hokistákról, és a sporttámogatókról is. Rendszerint egy esemény a játékosokról szól, esetleg az edzőkről, de most ez mindenkiről szólt, azokról is, akik Székelyföldön és Csíkban a hoki körül tevékenykednek, és többnyire háttérben maradnak – mondta el Ráduly.
Sokan segíttek „Családi, közösségi eseményt hirdettünk, és teljes mértékben megfeleltünk a saját magunk támasztotta elvárásnak. Nagyon köszönöm személy szerint is a szervezőtársaknak, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiának és vezetőinek, Nagy Attila Ferenc igazgatónak, és Tánczos Barna elnöknek a támogatást, illetve a városháza munkaközösségének, különösen Prigye Kingának és Szabó-Ferenczy Krisztinának a segítséget, akik rengeteget dolgoztak ezen az eseményen – nem munkahelyi kötelezettségből.
A magyar oldalról Péter Emesét szeretném megemlíteni, mint segítőt” – hangsúlyozta a polgármester. Ifjúsági mérkőzések A székely-magyar jégkoronggálát megelőzően két korosztályban is összecsaptak Székelyföld és Magyarország ifjúsági válogatottjai, hétfőn és kedden az U15-ösök és az U16-osok is megmérkőztek. Az U15-ös csapatok első találkozóját a székelyek nyerték 4–3-ra, majd két magyarországi siker következett: a vendégek 5–1-re és 10–1-re győztek. Az U16-osok összecsapások eredményei: Székelyföld–Magyarország 4–3 (büntetőlövésekkel), 8–6 és 1–2.
www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Vannak nagyszerű gyóntatók, akik karizmaként kapták, hogy szinte belelátnak a lelkekbe, rátapintanak a gyenge pontokra, és jóságosan, irgalmasan, ha kell, határozottan vezetik az embereket. A jó orvos nem cukorkával gyógyítja a súlyos beteget, hanem ha szükséges, keserű orvossággal vagy esetleg fájdalmas műtéti beavatkozással.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 19. szombat, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 3/4

Még meg sem volt az emberiség, már a Jóisten tudta, hogy egyszer majd csinálni akarunk magunknak autót, mobiltelefont, mindenféle hasznos szerkentyűket, ezért az anyagvilágot úgy teremtette, hogy a föld mélye magában hordja a különféle ásványokat, amik ezek elkészítéséhez szükségesek.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube