Új helyszínen rendezik meg a Szeretetnapot Győrben

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_csabagyor18.jpgIdén új helyszínen, a Dunakapu téren rendezi meg a Szeretetnapot a Győri Egyházmegye június 10-én, vasárnap. Az „Adj örömmel!” mottóval meghirdetett jótékonysági kulturális és gasztronómiai fesztivál 10 órakor püspöki szentmisével kezdődik a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

A Szeretetnapon jelen lesz Böjte Csaba ferences szerzetes, valamint a dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő fiatalok egy kisebb csoportja. A szervezők 11 órától gyermekprogramokkal, Karitász-játszósarokkal, a Tudor Játékcsalád egyedi készítésű táblás stratégiai játékaival, sportbemutatóval és koncertekkel várják az érdeklődőket a Dunakapu téren. A rendezvény bevételét – a hagyományhoz híven – a Győri Egyházmegye a dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánlja fel.
A Dunakapu téren felállított színpadon 11 óra 15 perckor Veres András győri megyéspüspök, Rózsavölgyi László, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, valamint Böjte Csaba OFM köszönti a jelenlévőket.
Ezt követi 11 óra 30 perctől a FaceTeam Akrobatikus Sportszínház kosárlabda-bemutatója, 12 órától a győri Szentlélek-templom ifjúsági zenekarának imádságos dicsőítése. A Vaskakas Bábszínház Bob és Bobek című előadására 13 órakor kerül sor. A Győri Audi ETO KC játékosai által aláírt mezre 15 órától lehet licitálni. A jótékonysági árverés után, 15 óra 30 perctől Vastag Csaba ad koncertet, ezt követően a Friends Big Band zenél.
Az esemény 18 órakor a dévai Szent Ferenc Alapítvány fiataljainak előadásával folytatódik, majd Böjte Csaba OFM elmélkedésével és a Nemadomfel Együttes fellépésével zárul. A részletes program elérhető a gyor.egyhazmegye.hu weboldalon.
A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.
Forrás és fotó: Győri Egyházmegye Sajtóirodája
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A krisztusi szeretet egyik tulajdonsága a határtalanság. Nem húsz-harminc évig szeret, nem addig, mint sok ember, amíg szépek, kedvesek, érdekesek, jóságosak vagyunk. Nem, „a hegyek megindulhatnak, és megrendülhetnek a halmok, de az én szeretetem nem hagy el soha” [Iz 54,10]. Ez a „soha”, ez a „végnélküliség”, amely megragad, mellbe vág engem. Szeret akkor is, ha hibázom, szeret akkor is, ha fájdalmat okozok. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. augusztus 18. szombat, Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tagadhatatlan

Tagadhatatlan, nem minden egyházi ember látta át világosan, hogy nem szabad a kizsákmányoló, kommunista rendszerrel együttműködni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube