Tanévzáró ünnepség az Esterházy Zarándokközpontban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_Csabatvfelvidek18.jpgTanévzáró ünnepségre hívtak az Esterházy Zarándokközpontban.

Felvidéken csak most pénteken, 2018 június 29-én ért véget a tanév!

Bölcs dolognak tartom a Felvidéki díjat, javaslom, hogy legyen Esterházy János díj, és adják azoknak, kik a legtöbbet tettek az elmúlt évben az osztálytársaikért, iskolájukért, népükért, és a díjat terjesszék ki egész Kárpátmedencére!

Szeretettel kívánok immár nekik is jó vakációt, 

Csaba t.

Hinni kell, hogy minden egyes gyermek Isten drága remekműve
Az alsóbodoki magán-szakközépiskolában szervezték meg a felvidéki magyar nevelési-oktatási intézmények tanévzáró ünnepségét június 29-én. Az Esterházy János Zarándokközpontban Böjte Csaba ferences szerzetes mutatott be hálaadó szentmisét.
Hajtman Béla, a szakközépiskola igazgatója üdvözölte a megjelent diákokat, pedagógusokat, szülőket és a keresztény hívőket. A tanévzárót több közéleti személyiség is megtisztelte jelenlétével, köztük Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja elnöke, Kiss Beáta, az MKP oktatási alelnöke, Vörös Mária, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének megbízott elnöke, Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója, Paulisz Marián, Alsóbodok polgármestere és Balkó Róbert, a Zoboralji Községek Regionális Társulása elnöke, Kolon község polgármestere.
Paulisz Marián, polgármester, Menyhárt József, az MKP elnöke, Vörös Mária, az SzMPSz megbízott elnöke és Kiss Beáta, az MKP oktatási alelnöke is részt vett az ünnepségen (Fotó: Tóth Klára/Felvidék.ma)
Csaba testvér elmondta, örül, hogy felvidéki testvéreivel lehet, mert jó dolog az összetartozás. Szólt arról is, hogy Szent László király – aki Erdély védőszentje, s a közeli Nyitrán hunyt el – is összeköt bennünket. A szerzetes prédikációjában arról beszélt, hogy Jézus a szeretet parancsát követte, mikor megszólította tanítványait és apostolait, akik terjesztették a hírt: sokkal jobb szeretetben és békében élni, mint háborúzva. Meggyőződése, hogy ezt a parancsot kell követni a tanítóknak is, mert: „Isten nem teremtett selejtet. Hinni kell, hogy minden egyes gyermek Isten drága remekműve, jósággal és szeretettel kell ránézni.” Csaba testvér szerint lelke mélyén minden gyermek szeretne szép és jó lenni és a pedagógus feladata, hogy ebben segítse, szeretettel nevelje és oktassa.
Az  Esterházy János Zarándokközpont és az Esterházy Akadémia június elején felhívást tett közzé, hogy keresik azokat a diákokat, akik nemcsak tanulmányi eredményeikkel, hanem iskolán kívüli tevékenységükkel is példát mutattak a többieknek. A díjazottakat az osztályok közössége választotta ki két kategóriában, „Ő a mi példaképünk az osztályunkban” az alapiskolások, „Esterházy nyomdokain” pedig a középiskolások kategóriában.
A díjak első ízben kerültek átadásra. A segítőkészségért és önzetlenségért az Almágyi Alapiskola és Óvoda, a Bátkai Alapiskola, a Kürti Alapiskola, a Naszvadi Alapiskola és a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola tanulói részesültek kitüntetésben. A Czeglédi Péter Gimnázium és az Alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskola tanulóinak közösségért végzett munkáját is elismerték.
A díjazott tanulók Csaba testvértől vették át a díjjal járó oklevelet. Ifj. Csámpai Ottó, az Esterházy János Zarándokközpont igazgatója jutalomkönyveket és Esterházy-emlékérmet adott át a példamutató tanulóknak. Emellett a díjazottak nyári táborozáson, illetve a Martfeszten való részvételt is kiérdemelték magatartásukkal.
A rendezvényt követően Böjte Csaba készségesen és örömmel beszélgetett a kitüntetett diákokkal, szüleikkel és az érdeklődőkkel. Zoboralji tartózkodásának zárásaként megtekintette az Esterházy János Emlékmúzeumot, a keresztutat és imádkozott a tavaly szeptemberben felszentelt Szent Kereszt Felmagasztalása kápolnában.
www.felvidek.ma

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…ha két autó ütközik, akkor mindkettő sérül, az is, amelyik szabályosan haladt. Ha igazam van, ha nem, jobb elkerülni az erőszakot, a durva konfliktushelyzetet. Szeretettel, jósággal sok-sok koccanást, balesetet el lehetne kerülni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. február 17. vasárnap, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nem bóvlit akar eladni nekünk 3/3

A legnagyobb feladatunk nem az, hogy legyőzzük a rosszat, hanem hogy felszabadítsuk egymást a szeretetre. A mai politikusok is sokkal többet érnének el, ha sok-sok jót tennének, például létrehoznának a saját pénzükből egy jó célt szolgáló intézményt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube