Böjte Csabától vehetnek át díjat a helytálló felvidéki diákok

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_b_201704111650000.BOJTE.jpgBöjte Csaba, szerzetessel találkozhatnak a felvidéki magyar iskolások a tanévzáró napján az Alsóbodoki Esterházy Zarándokközpontban. A helyi Magán szakközépiskola felhívásban keresi azokat a diákokat, akik jó szolgálatot tettek közösségüknek és önzetlen magatartásukkal, példamutatásukkal megérdemlik, hogy kitüntetésben részesüljenek. A jelentkezési határidőt meghosszabbították június 22-ig.

Hajtman Béla, az alsóbodoki szakközépiskola igazgatója elmondta portálunknak, az „Esterházy nyomdokain” című felhívással a középiskolák és gimnáziumok 2-3. osztályos diákjait szólították meg.
Az Esterházy János Zarándokközpont és az Esterházy Akadémia által alapított ifjúsági díjjal azokat a diákokat szeretnék kitüntetni, aki az elmúlt tanévben példát mutattak a közösség áldozatkész szolgálatából.
Olyan fiatalokat keresnek, akik jó szolgálatot tettek közösségüknek, akik inspirálóan hatnak társaik és aktív cselekedetekkel állnak ki magyarságuk mellett. A felhívást az osztályfőnökök és intézményvezetők felé intézték, hogy június 22-ig számoljanak be az Esterházy nyomdokain járó diákokról, akik helytállásukért ingyenes belépőt kapnak az idei Martosi Szabadegyetemre.
A fiatalok közül kiválasztják majd az idei győztest, aki díjjal járó oklevelet vehet át Böjte Csaba, ferences rendi szerzetestől, valamint a hős fiatal osztálya is részt vehet a díjátadó ünnepségen június 29-én.
Az ünnepi eseményből az általános iskolás diákokat sem hagyták ki. Az alapiskolák 7-8. osztályos tanulói felé is indult egy felhívás, „Ő a mi példaképünk a mi osztályunkban” címmel. Az osztályfőnököket arra kérik fel, hogy vezessenek le osztályukban egy titkos szavazást, amelynek keretén belül válasszák ki azt a tanulót, aki feddhetetlenségével és erkölcsi magatartásával tűnt ki az idei tanévben. Az osztály által megszavazott tanuló részt vehet az Alsóbodoki Magán-szakközépiskola által meghirdetett nyári táborozáson.
A diákoknak a megbecsülés jeleként abban a megtiszteltetésben lesz részük, hogy oklevelet vehetnek át személyesen Böjte Csabától.
„A célunk az volt, hogy hálával fejezzük be a tanévet. Adjunk hálát közösen Istennek, hogy megvagyunk, hogy a tanév nagyobb tragédiák, problémák nélkül ért véget sok iskolában. Ezért gondoltunk arra az Esterházy Akadémiával összefogva, hogy Böjte Csaba testvér jöjjön el a Zarándokközpontba, és teremtsünk ezzel hagyományt az Esterházy Akadémiával összefogva. Egyelőre főleg Gömörvidékről van érdeklődés. Sok kolléga jelezte azt, hogy a tanév vége, a tanévzáró nem a legalkalmasabb időpont, mert minden intézménynek megvannak a maga belső hagyományai, de szerintem ezzel az eseménnyel méltón zárhatnánk együtt a tanévet. Ne csak a tanévnyitók legyenek országos szempontból ünnepélyesek, hanem a végének is adjuk meg a módját. A családok éve van, jó lenne, ha generációk jönnének el együtt, hogy örüljenek egymásnak”- mondta el portálunknak Hajtman Béla, igazgató.
Horváth Szomolai Andrea
www.ma7.sk

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…ha két autó ütközik, akkor mindkettő sérül, az is, amelyik szabályosan haladt. Ha igazam van, ha nem, jobb elkerülni az erőszakot, a durva konfliktushelyzetet. Szeretettel, jósággal sok-sok koccanást, balesetet el lehetne kerülni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. február 17. vasárnap, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nem bóvlit akar eladni nekünk 3/3

A legnagyobb feladatunk nem az, hogy legyőzzük a rosszat, hanem hogy felszabadítsuk egymást a szeretetre. A mai politikusok is sokkal többet érnének el, ha sok-sok jót tennének, például létrehoznának a saját pénzükből egy jó célt szolgáló intézményt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube