Böjte Csabától vehetnek át díjat a helytálló felvidéki diákok

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_b_201704111650000.BOJTE.jpgBöjte Csaba, szerzetessel találkozhatnak a felvidéki magyar iskolások a tanévzáró napján az Alsóbodoki Esterházy Zarándokközpontban. A helyi Magán szakközépiskola felhívásban keresi azokat a diákokat, akik jó szolgálatot tettek közösségüknek és önzetlen magatartásukkal, példamutatásukkal megérdemlik, hogy kitüntetésben részesüljenek. A jelentkezési határidőt meghosszabbították június 22-ig.

Hajtman Béla, az alsóbodoki szakközépiskola igazgatója elmondta portálunknak, az „Esterházy nyomdokain” című felhívással a középiskolák és gimnáziumok 2-3. osztályos diákjait szólították meg.
Az Esterházy János Zarándokközpont és az Esterházy Akadémia által alapított ifjúsági díjjal azokat a diákokat szeretnék kitüntetni, aki az elmúlt tanévben példát mutattak a közösség áldozatkész szolgálatából.
Olyan fiatalokat keresnek, akik jó szolgálatot tettek közösségüknek, akik inspirálóan hatnak társaik és aktív cselekedetekkel állnak ki magyarságuk mellett. A felhívást az osztályfőnökök és intézményvezetők felé intézték, hogy június 22-ig számoljanak be az Esterházy nyomdokain járó diákokról, akik helytállásukért ingyenes belépőt kapnak az idei Martosi Szabadegyetemre.
A fiatalok közül kiválasztják majd az idei győztest, aki díjjal járó oklevelet vehet át Böjte Csaba, ferences rendi szerzetestől, valamint a hős fiatal osztálya is részt vehet a díjátadó ünnepségen június 29-én.
Az ünnepi eseményből az általános iskolás diákokat sem hagyták ki. Az alapiskolák 7-8. osztályos tanulói felé is indult egy felhívás, „Ő a mi példaképünk a mi osztályunkban” címmel. Az osztályfőnököket arra kérik fel, hogy vezessenek le osztályukban egy titkos szavazást, amelynek keretén belül válasszák ki azt a tanulót, aki feddhetetlenségével és erkölcsi magatartásával tűnt ki az idei tanévben. Az osztály által megszavazott tanuló részt vehet az Alsóbodoki Magán-szakközépiskola által meghirdetett nyári táborozáson.
A diákoknak a megbecsülés jeleként abban a megtiszteltetésben lesz részük, hogy oklevelet vehetnek át személyesen Böjte Csabától.
„A célunk az volt, hogy hálával fejezzük be a tanévet. Adjunk hálát közösen Istennek, hogy megvagyunk, hogy a tanév nagyobb tragédiák, problémák nélkül ért véget sok iskolában. Ezért gondoltunk arra az Esterházy Akadémiával összefogva, hogy Böjte Csaba testvér jöjjön el a Zarándokközpontba, és teremtsünk ezzel hagyományt az Esterházy Akadémiával összefogva. Egyelőre főleg Gömörvidékről van érdeklődés. Sok kolléga jelezte azt, hogy a tanév vége, a tanévzáró nem a legalkalmasabb időpont, mert minden intézménynek megvannak a maga belső hagyományai, de szerintem ezzel az eseménnyel méltón zárhatnánk együtt a tanévet. Ne csak a tanévnyitók legyenek országos szempontból ünnepélyesek, hanem a végének is adjuk meg a módját. A családok éve van, jó lenne, ha generációk jönnének el együtt, hogy örüljenek egymásnak”- mondta el portálunknak Hajtman Béla, igazgató.
Horváth Szomolai Andrea
www.ma7.sk

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Biztos, hogy minden embernek, aki a legjobb szándék szerint iparkodik járni élete útján, bármilyen vallású, lelke mélyén ott van az élő Isten. Mindenki a maga hite szerint üdvözülhet is, elérheti a tökéletes szeretetet. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. november 18. vasárnap, Jenő napja van. Holnap Erzsébet napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A tökéletes szeretet

Halálunk után viszont mindent tisztán látunk, ott Isten megismerésének örvénye magával ragad, Hozzá szeretnénk menni, de közben látjuk saját torzó voltunkat, hiányosságainkat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube