A SZERETETET ÁRULTÁK ERDÉLYBEN

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_17fotoSomogyiGyorgy-780x521.jpg– Mivel minden koncerthelyszín más volt, és hol egy tornacsarnokban, hol egy otthonban, hol csodaszép templomokban játszottunk, ezért mindig más volt a forgatókönyv is. Csaba testvér szerint nekünk könnyű dolgunk van, mert a szeretetet áruljuk – meséli Várnagy Andrea zongoraművész, aki Böjte Csaba atyával együtt erdélyi turnén járt a Szent Ferenc Alapítvány 25. évfordulója alkalmából.

Várnagy Andrea zongoraművész nemrég tért vissza erdélyi zenei körútjáról, amelyet lányával, Farkas Lilivel és Böjte Csaba atyával közösen tett meg. A művésznő elárulta, hogy a legemlékezetesebb percei azok voltak, amikor a sepsiszentgyörgyi koncert után az egész közönség állva énekelt nekik. „Nagyon boldog vagyok, hogy rögzítettük ezeket a pillanatokat, és édesanyáméktól kezdve nagyon sok ember végigkönnyezte azt a szeretetet, ami ott felénk áradt” – kezdte friss élményeinek beszámolóját a művésznő.
A turnét a Szent Ferenc Alapítvány 25. évfordulójának alkalmából szervezték, Várnagy Andrea és Böjte Csaba mintegy 1966 kilométeren, Petrozsénytől, Nagyszalontán, Nagyváradon, Kolozsváron és Szovátán át Gyergyószentmiklósig több mint kétezer gyerekhez juttatták el a zene és a hit gyógyító erejét.
A közös munkáról, egymás támogatásáról pedig mindannyian lelkesen meséltek: „Életem hatalmas ajándéka volt, hogy Csaba testvérrel közösen utazhattunk. Ez egy csoda volt, és nagyon örülök, hogy Csaba testvér is így élte meg. Ő mondta azt, hogy tudod, művésznő, amikor a nagymamám kalácsot sütött, akkor én mindig szerettem, ha tett bele valamit; ezen a turnén te voltál a mazsola” – mondta a művésznő, amelyre Böjte Csaba atya eképpen reflektált: „Döbbenten olvastam, hogy a Kárpát-medencében átlagosan nyolc percet beszélnek a szülők a gyermekeikkel. Talán ezért is olyan szép, üdítő látni, ahogyan Várnagy Andrea a tizenhat éves lányával, Lilivel a koncert előtt mindent megbeszélve egyeztet, majd egymásra figyelve megtartják az 50-70 perces előadást, és a végén tiszta szívvel meghajolnak az állva tapsoló közönség előtt! Adná az Isten, hogy a szülők a gyermekeikkel merjenek, akarjanak közös célokat kitűzni, és a számukra fontos feladatokat alaposan megbeszélve, mosolyogva, egymás kezét fogva azt jól véghez is vinni.”
Csaba testvér válaszát Farkas Lili, Várnagy Andrea lánya azzal egészítette ki, hogy az ő szereplése csak az utolsó pillanatban dőlt el. ,,Nagyon jólesett, hogy Csaba testvér meghívott azért, hogy a gyerekeknek a zongorázásom példát mutathasson. Már egy éve együtt zongorázunk anyával, és mindketten nagyon élvezzük a közös muzsikálást. Az egész turné élményét örökre megőrzöm, nagyon sok szépet éltem át az egy hét alatt” – mondta a fiatal zongorista.
Kétezer gyerekhez jutott el a zene és a hit gyógyító ereje
A sok kivételes pillanaton kívül pedig még egy csodára alkalmat adott a turné, ugyanis egy árva kisfiút „fogadtak örökbe”, a tizenegy éves gyerek ezentúl minden szünetet Várnagy Andreáékkal tölt. „A gyerekeim is nagyon könnyen összebarátkoztak Benikével, akivel most már az első, közös karácsonyunkra készülünk” – árulta el a művésznő.
Tegnap az Újpesti Rendezvényközpontban az Adventi álmok című koncertjét tartotta meg Várnagy Andrea. A Zenevarázslat misszió – melynek az a célja, hogy a klasszikus zenében rejlő értékeket megmutassa a fiatalabb korosztálynak – pedig folytatódik határon innen és túl. Várnagy Andrea ezúttal Kárpátaljára készül visszatérni, és Csaba testvérrel is több közös terven dolgoznak.
Fotó: Somogyi György
www.magyaridok.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube