Böjte Csaba: senkit nem lehet jobbá verni

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_b_bojte-hbc-ba-5.jpgA gondoskodásról, az adakozásról és a szeretetről beszélt Böjte Csaba ferences szerzetes a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház évzáró eseményén. 

Kiemelte, minden vállalkozás csak annyira sikeres, amilyen a mögötte álló csapat viszonya. 
Fiatal vállalkozóknak adott hasznos tanácsokat Csaba testvér. 
Mint kiderült, ehhez is ért 
Az adománygyűjtés nem piszkos pénzszerzési trükk, hanem társadalmi felelősségvállalás – erre világítottak rá a Bizniszvitamin című előadás-sorozat évzáró eseményén. A szervezők ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy bár az ünnepi időszakot leszámítva nem sok ösztönzést kapunk az adakozásra – ilyenkor pedig a csapból is ez folyik –, fontos volna mindig szociálisan érzékenyeknek lennünk, mert szolidaritás és erős civil szervezetek nélkül a közösség nem tud működni. 
Vállalkozás hitre alapozva „Engem is vállalkozónak nevezett nemrégiben egy magazin” – jegyezte meg bevezetésként Böjte atya, a magyarországi Forbes magazinra utalva. Az alapanyag meg is van a nagyvállalkozáshoz – mókázott tovább a ferences szerzetes, akinek bábáskodásával jelenleg is több mint kétezer gyermekről gondoskodnak Erdély-szerte nyolcvanhárom otthonban. 
A Szent Ferenc Alapítvány pénzügyi tevékenysége is nagyvállalathoz méltó, a Forbes adatai szerint 2017-ben több mint tízmillió lejnyi adományból, négy és fél millió lejnyi állami támogatásból, hat és fél millió lejnyi árfolyamváltozásból és kamatokból, valamint kétmillió lejnyi szponzorálásból származó összegből gazdálkodott a szervezet, amely most már háromszáz alkalmazottat foglalkoztat. 
Az anyagiak előteremtését a jó Istenre bízta, mesélte Böjte, viszont a csapatépítéssel volt némi gondja. • Fotó: Barabás Ákos Vállalkozni szeretetben A jól működő vállalkozás alappillére a jól működő csapat, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a vállalkozó ki tudja mutatni örömét, ne fukarkodjon a dicsérettel. „A mennyei Atya nem magányos harcos, nem partizán. Isten írta a forgatókönyvet, eljászthatta volna egyedül is, de úgy döntött, leosztja a szerepeket. Mert ez így jó, mondá Ő” – magyarázta Böjte Csaba. 
Akárcsak a gyermekekkel való foglalkozásban, a gazdasági életben, illetve a munka mezején is fontos szem előtt tartani, hogy senkit nem lehet jobbá verni, szidni. A szeretet befektetés – jegyezte meg. 
„Mindenkinek jólesik a bók, még akkor is, ha nem igaz. Szűkmarkúan használjuk a jó szót. De a jó szónak ereje van” – hangsúlyozta a szerzetes, majd a hallgatóság legnagyobb derültségére saját történetekkel fűszerezte mondandóját. 
Az eseményen egyébként 3500 lejnyi adomány gyűlt össze a népes közönségtől, a pénzt a Szent Ferenc Egyesület a Sérült Gyermekekért és a Csaba testvér vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánlották fel a szervezők.
www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube