Böjte Csaba: senkit nem lehet jobbá verni

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_b_bojte-hbc-ba-5.jpgA gondoskodásról, az adakozásról és a szeretetről beszélt Böjte Csaba ferences szerzetes a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház évzáró eseményén. 

Kiemelte, minden vállalkozás csak annyira sikeres, amilyen a mögötte álló csapat viszonya. 
Fiatal vállalkozóknak adott hasznos tanácsokat Csaba testvér. 
Mint kiderült, ehhez is ért 
Az adománygyűjtés nem piszkos pénzszerzési trükk, hanem társadalmi felelősségvállalás – erre világítottak rá a Bizniszvitamin című előadás-sorozat évzáró eseményén. A szervezők ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy bár az ünnepi időszakot leszámítva nem sok ösztönzést kapunk az adakozásra – ilyenkor pedig a csapból is ez folyik –, fontos volna mindig szociálisan érzékenyeknek lennünk, mert szolidaritás és erős civil szervezetek nélkül a közösség nem tud működni. 
Vállalkozás hitre alapozva „Engem is vállalkozónak nevezett nemrégiben egy magazin” – jegyezte meg bevezetésként Böjte atya, a magyarországi Forbes magazinra utalva. Az alapanyag meg is van a nagyvállalkozáshoz – mókázott tovább a ferences szerzetes, akinek bábáskodásával jelenleg is több mint kétezer gyermekről gondoskodnak Erdély-szerte nyolcvanhárom otthonban. 
A Szent Ferenc Alapítvány pénzügyi tevékenysége is nagyvállalathoz méltó, a Forbes adatai szerint 2017-ben több mint tízmillió lejnyi adományból, négy és fél millió lejnyi állami támogatásból, hat és fél millió lejnyi árfolyamváltozásból és kamatokból, valamint kétmillió lejnyi szponzorálásból származó összegből gazdálkodott a szervezet, amely most már háromszáz alkalmazottat foglalkoztat. 
Az anyagiak előteremtését a jó Istenre bízta, mesélte Böjte, viszont a csapatépítéssel volt némi gondja. • Fotó: Barabás Ákos Vállalkozni szeretetben A jól működő vállalkozás alappillére a jól működő csapat, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a vállalkozó ki tudja mutatni örömét, ne fukarkodjon a dicsérettel. „A mennyei Atya nem magányos harcos, nem partizán. Isten írta a forgatókönyvet, eljászthatta volna egyedül is, de úgy döntött, leosztja a szerepeket. Mert ez így jó, mondá Ő” – magyarázta Böjte Csaba. 
Akárcsak a gyermekekkel való foglalkozásban, a gazdasági életben, illetve a munka mezején is fontos szem előtt tartani, hogy senkit nem lehet jobbá verni, szidni. A szeretet befektetés – jegyezte meg. 
„Mindenkinek jólesik a bók, még akkor is, ha nem igaz. Szűkmarkúan használjuk a jó szót. De a jó szónak ereje van” – hangsúlyozta a szerzetes, majd a hallgatóság legnagyobb derültségére saját történetekkel fűszerezte mondandóját. 
Az eseményen egyébként 3500 lejnyi adomány gyűlt össze a népes közönségtől, a pénzt a Szent Ferenc Egyesület a Sérült Gyermekekért és a Csaba testvér vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánlották fel a szervezők.
www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A székelytől kérdezik: tud-e zongorázni. Igen – jön a szerény válasz –, de még nem próbáltam. Fontos, hogy kipróbáljuk magunkat valamilyen alkotásban. Hátha egy csoda van a kezünkben, a szívünkben, az agyunkban! Mekkora pofára esés lesz a túlvilágon, ha kiderül, hogy nagy talentumunk volt, de soha nem próbáltuk ki magunkat kíváncsian, vagy az első kudarc után megfutamodtunk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. március 20. szerda, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„íme, az Úr szolgálóleánya vagyok, legyen nekem a te igéd szerint.”

Milyen szép, hogy a Szűzanya nem abból indul ki, hogy mire képes, mihez van kedve, tehetsége, hanem abból, hogy mit kér tőle az Isten.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube