Kongóban és Kenyában is humanitárius segítséget nyújt hazánk

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_53111054_2584946354880364_4382596160825589760_o.jpgKormányzati és egyházi delegáció utazott március 1-jén Afrikába, hogy a Hungary Helps Program keretében felmérjék a humanitárius segítségnyújtás lehetőségeit Kongóban és Kenyában.

A küldöttség tagjai Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár; Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő, a misszió kezdeményezője, valamint Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes.
A jelenleg is tartó afrikai misszió a kongói fővárosban, Kinshasában kezdődött, ahol a küldöttség tagjai találkoztak Ettore Balestrero kongói pápai nunciussal, akinek Azbej Tristan és Hölvényi György bemutatta Magyarország humanitárius erőfeszítéseit az üldöztetést, illetve nélkülözést szenvedő közösségek megsegítésére. Az apostoli nuncius érdeklődést tanúsított a helyben segítséget nyújtó megközelítés iránt, és gratulált a Hungary Helps Programhoz.
A delegáció meglátogatta az Othniel óvoda-iskola-árvaház komplexumot, amelynek új szárnyát a magyar kormány adományából építették fel még 2014-ben. France Mutombo alapító, az Afrikáért Alapítvány elnöke köszöntőjében elmondta: „A Hungary Helps Program a reményt és a felemelkedést jelenti Kongónak.”
Böjte Csaba, Hardi Richárd, Hölvényi György, Azbej Tristan és Sajgó Szabolcs Kongóban
A kongói misszió keretében a delegáció felkereste a Mbuji-Mayi városában található, Hardi Richárd misszionárius által vezetett Szent Rafael-szemklinikát is, amelyet a magyar kormány a Hungary Helps Programon keresztül támogatott. A találkozó során Azbej Tristan államtitkár és Hardi Richárd aláírta a magyar kormány adományáról szóló díszoklevelet. A támogatásból új műtőépületet létesítenek, amelynek alapkövét a látogatás során helyezték el.
Kenyában John Njue bíboros, Nairobi érseke hivatalában fogadta Azbej Tristan államtitkárt, valamint Máthé Lászlót, Magyarország kenyai nagykövetét. A találkozó során a bíboros elismerését kifejezve gratulált a Hungary Helps Programhoz, melynek révén Magyarország egyedülálló módon áll ki az üldözött keresztények mellett, valamint keresi a szükséget szenvedő közösségek megsegítésének leghatékonyabb lehetőségeit.
Hardi Richárd szemészorvos a Nyolc Boldogság Közösség világi ágának tagja. 1995 óta a közösség égisze alatt önkéntesként végzi szemészorvosi hivatását a Kongói Demokratikus Köztársaságban (a korábbi Zairéban).
A kongói betegekért végzett munkájáról és a támogatás lehetőségeiről  ITT található bővebb információ.
Forrás: Miniszterelnökség
Fotó: Böjte Csaba Facebook-oldala
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube