Kongóban és Kenyában is humanitárius segítséget nyújt hazánk

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_53111054_2584946354880364_4382596160825589760_o.jpgKormányzati és egyházi delegáció utazott március 1-jén Afrikába, hogy a Hungary Helps Program keretében felmérjék a humanitárius segítségnyújtás lehetőségeit Kongóban és Kenyában.

A küldöttség tagjai Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár; Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő, a misszió kezdeményezője, valamint Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes.
A jelenleg is tartó afrikai misszió a kongói fővárosban, Kinshasában kezdődött, ahol a küldöttség tagjai találkoztak Ettore Balestrero kongói pápai nunciussal, akinek Azbej Tristan és Hölvényi György bemutatta Magyarország humanitárius erőfeszítéseit az üldöztetést, illetve nélkülözést szenvedő közösségek megsegítésére. Az apostoli nuncius érdeklődést tanúsított a helyben segítséget nyújtó megközelítés iránt, és gratulált a Hungary Helps Programhoz.
A delegáció meglátogatta az Othniel óvoda-iskola-árvaház komplexumot, amelynek új szárnyát a magyar kormány adományából építették fel még 2014-ben. France Mutombo alapító, az Afrikáért Alapítvány elnöke köszöntőjében elmondta: „A Hungary Helps Program a reményt és a felemelkedést jelenti Kongónak.”
Böjte Csaba, Hardi Richárd, Hölvényi György, Azbej Tristan és Sajgó Szabolcs Kongóban
A kongói misszió keretében a delegáció felkereste a Mbuji-Mayi városában található, Hardi Richárd misszionárius által vezetett Szent Rafael-szemklinikát is, amelyet a magyar kormány a Hungary Helps Programon keresztül támogatott. A találkozó során Azbej Tristan államtitkár és Hardi Richárd aláírta a magyar kormány adományáról szóló díszoklevelet. A támogatásból új műtőépületet létesítenek, amelynek alapkövét a látogatás során helyezték el.
Kenyában John Njue bíboros, Nairobi érseke hivatalában fogadta Azbej Tristan államtitkárt, valamint Máthé Lászlót, Magyarország kenyai nagykövetét. A találkozó során a bíboros elismerését kifejezve gratulált a Hungary Helps Programhoz, melynek révén Magyarország egyedülálló módon áll ki az üldözött keresztények mellett, valamint keresi a szükséget szenvedő közösségek megsegítésének leghatékonyabb lehetőségeit.
Hardi Richárd szemészorvos a Nyolc Boldogság Közösség világi ágának tagja. 1995 óta a közösség égisze alatt önkéntesként végzi szemészorvosi hivatását a Kongói Demokratikus Köztársaságban (a korábbi Zairéban).
A kongói betegekért végzett munkájáról és a támogatás lehetőségeiről  ITT található bővebb információ.
Forrás: Miniszterelnökség
Fotó: Böjte Csaba Facebook-oldala
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Meg kell tanulnod kacagni saját kudarcaidon, és akaratosan, konokul, ha kell, mindent elölről kezdeni… A kényelmes zsákutcában való sorvadozás nem lehet alternatíva.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. március 23. szombat, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Milyen nagy dolgot tett általuk az Isten

Mikor azok visszajönnek, egymás szavába vágva mesélik, milyen nagy dolgot tett általuk az Isten.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube