Dönteni kell. Az életben túl sok a lehetőség, nem lehet az összes utat bejárni – Böjte Csaba legtanulságosabb mondatai

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_DPH0160.jpgA Forbes csütörtöki Legyél jobb! Napját Böjte Csaba zárt a színpadon. Előadásában arról beszélt, mikor kell beleállni a történésekbe, és mikor érdemes elengedni valamit. A legtanulságosabb gondolatait szedtük össze.

Neki kell állni és dolgozni kell, aztán jönnek az eredmények. Azonban van az a pont, amikor arrébb kell állni, elfogadni, hogy valami nem megy, vagy nem igazságos megoldás született az ügyben. Csaba testvér így építi az árva gyerekeket segítő alapítványát is: a szervezetben nincsenek feleslegek, néha úgy tűnik, igazi szervezés sincs. Egyszerűen csak megtörténnek a dolgok, mert „Isten selejtet nem teremt”, és aztán lett valahogy, aminek már több ezer gyerek köszönhet egy jobb, tisztességesebb életet. Ezért is választottuk őt a 2018. decemberi Forbes-címlaposunknak, és ő zárta az idei Legyél jobb! napot is. Kimazsoláztuk az előadásának legtanulságosabb mondatait.
A húsvétról
Tavasszal a szőlőt, a gyümölcsfákat is megmetsszük. Az embereknek is erről kell szóljon a nagyhét: magunkba nézünk, végigtekintjük az életünket, a kapcsolatainkat, és elgondolkozunk, hogy mi jelent igazi értéket.
A feleslegről
Sokan mondják, hogy a mai embernek milyen nehéz az élete. Hát, olyan 20-30 kilóval nehezebb, mint kéne. A legtöbben arra a szóra keresnek rá az interneten, hogy fogyókúra. Ezt alkalmazhatnánk az életünkre is, szabaduljunk meg a feleslegtől.
A mennyei GPS-ről
Nyáron volt 25 éves a Szent Ferenc Alapítvány, eljöttünk a Parlamenthez, József Attila szobra mellett gyülekeztünk. Meséltem a gyerekeknek, hogy 1982-ben már voltam itt, beszéltem Istenhez, hogy segítsen, hogy megtaláljam, mivel tehetném jobbá a világot. Leírtam ezt egy papírra, hajtogattam belőle egy kishajót, és a Dunára tettem. Egy gyerek megkérdezte: és megkapta Isten? A másik mellette válaszolt: Hát nem látod? Mi vagyunk a válasz.
A döntésről
Nagyon sok ember nem dönt, pedig az embert a döntései teszik. Rengeteg opciónk van az életben, nem járhatjuk be az összes utat, választanunk kell. A nagyböjt erről is szól: maradj csendben, vedd számba a lehetőségeidet, beszéld meg Istennel és merj elhatározni magad a döntésed mellett. Ha elültetsz egy fát, Isten azt szeretné, hogy nagyra nőjön!
Fotó: Fekete Csaba
www.forbes.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az esküvőn „két ember jön be a templomba, két fiatal térdel az oltár elé, és egy entitás áll fel, egy házaspár lép ki az ajtaján. Ők már nemcsak az emberek és az Isten szemében egyek, hanem ők maguk is egynek érzik magukat, társuk álmait, vágyait, örömeit, fájdalmait reálisan a magukénak érzik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. április 26. péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő tudja...

Tudja, hogyha az emberek nem térnek meg, és testvéri szeretettel nem osztják meg egymással a föld javait, akkor elpusztulnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube