Böjte Csaba az isteni erények fontosságáról beszélt Adán

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_BCSAdan2308.jpgElőadást tartott a hit, a remény és a szeretet fontosságáról, majd szentmisét több száz hívőnek a Szentháromság-templomban.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Adára látogatott vasárnap. Teljesen megtelt hívőkkel az adai Szentháromság-templom vasárnap. Több százan hallgatták Böjte Csaba ferences rendi szerzetest. A hívők többsége nem először találkozik Csaba testvérrel.
Teljesen megtelt hívőkkel az adai Szentháromság-templom vasárnap. Több százan hallgatták Böjte Csaba ferences rendi szerzetest. A hívek többsége nem először találkozik Csaba testvérrel.
Józó Irma, Ada: „Én voltam Romániában is Böjte Csabánál is, és gondolom azt az emberiséget, amit benne látok, az nem mindennapi, és úgy érzem, hogy mint emberi kötelességemnek tartom, hogy segíteni és meghallgatni azt az előírásokat, amit Böjte Csabától tanulhatunk.”
Tóth Erzsébet, Ada: „Szeretjük meghallgatni, mert borzasztóan felemelő, nagyon feltöltődünk a beszédétől. Nagyon szeretjük hallgatni, és azt hiszem minden hívőnek és nem hívőnek meg kellene hallgatni úgy családoknak, időseknek mint fiatalnak.”
Böjte Csaba előadásában arra hívta fel a hívők figyelmét, hogy a mai világban mennyire is fontosak az isteni erények, a hit a remény és a szeretet. „Ezeket az erényeket ugyanúgy, mint a biciklizést vagy az úszást vagy a síelést gyakorolni kell. Meg kell tanulni és aztán be kell gyakorolni és fog az menni. Ezeket az erényeket is tudatosan kell, hogy mi megismerjük Szentek életéből, a mi Urunk Jézus Krisztus életéből erőt merítsünk és tényleg begyakoroljuk.”
Böjte Csaba jövetelét először februárra tervezték, a Szentháromság- templom belső felújítását követően. Akkor ez nem valósult meg, az eseményre most került sor. Szungyi Károly plébános kiemelte, az épület felújítása után legfontosabb célja az volt, hogy a hívők hitét segítse megerősíteni. Különféle lelki programokat, missziós napokat szerveztek.
Szungyi Károly, plébános Szentháromság-templom, Ada: „Most augusztus hónap folyamán Nagyboldogasszony ünnepség, Katalin tiszteletes nővér 60 éves szerzetesi fogadalma alkalmából nagy ünnepségünk volt. Valamint most Böjte Csaba jövetele, mind a célt szolgálja, hogy a híveink lelkileg is felújuljanak.”
Ürményi Frigyes
www.pannonrtv.com