"Kazincbarcikán van becsülete az Istennek!"

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_pic_biro-bojte.jpg2011. február 9-én Böjte Csaba és Bíró Antal ferences szerzetesek Kazincbarcikára látogattak és  a Szent Család római katolikus templomban  szentmisét mutattak be. Gyülekezetünkből néhányan részt vettünk ezen a felejthetetlen, felemelő alkalmon.

 

 

Böjte Csaba Márk evangéliuma 7. részének 14-21. versei alapján mondott szent beszédet, melybe beleszőtte a gyermekekkel végzett munkájának örömeit, szépségeit. Ezután bemutatta nekünk a 93 éves Bíró Antal atyát, aki 7-8 évvel ezelőtt 85-86 évesen! átvállalta tőle Szászvároson a lelkészi munkát, hogy segítse a szerzetes munkáját. Antal atya 70 éve pap, de magyar-román-német szakos pedagógus is, akit Márton Áron püspök szentelt fel. Verseket ír, melyekből hármat osztott meg velünk. Böjte atyát is rímekkel mutatta be, majd Szent István örökségéről és Márton Áronról szavalt nekünk korát meghazudtoló hangerővel, frissességgel és határozottsággal.
A címként idézett sort is ő mondta köszöntőjében és azzal folytatta, hogy úgy érzi - telve látva ezt a hatalmas templomot -, mintha a mennyország előcsarnokába lépett volna be. Erdély köszöntését is átadta és közölte, hogy megbocsátották, elfelejtették azt, ami nagyon fájt.
Az ünnepi együttlétet tovább gazdagította az egyházközség kórusának és kántorának gyönyörű szolgálata. Köszönjük ennek a szép alkalomnak a megszervezését és a meghívást római katolikus testvéreinknek!
A miséről, a köszöntésről és a versekről hangfelvételt készítettünk. A  hanganyag minősége nem a legjobb, de még így is érdemes meghallgatni a 12/b almenüpontban!
www.tirek.hu

{zoomcat catid=1104}