Beszélgetések a Szent István-terv margóján 1.

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_bojtecsaba_2.jpgNagyszabású tervvel állt elő a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója Böjte Csaba ferences szerzetes. Az Erdély fellendítését célzó, Szent István elnevezésű tervnek három fejezete van.

Az első: hogyan lehetne közös munkával Erdély és Székelyföld arculatát Tündérkertté alakítani, gondozásba venni a jelenlegi elhanyagolt faluhatárokat, patakmedreket, útszéleket. A második a roncsház program, amely arra keres megoldást, miként lehetne a faluképet rontó, omladozó házakat kijavítani, illetve újat építeni helyettük. A harmadik a Kárpát-medencei népnevelést kívánja megszervezni.
A Szent István-terv megjelent írásban az Erdély.ma portálon, de tudjuk sokan így nem férnek hozzá és vannak olyanok is, akik nem tudják végigolvasni. A Marosvásárhelyi Rádió Jelenlét műsora ezért arra kérte Csaba testvért, hogy ismertesse szó szerint a Szent István munkatervét, annál is inkább, mert hamarosan sor kerül a második megbeszélésre.

Marosvásárhelyi Rádió
A Szent István-terv kapcsán létrehoztunk egy levelezési listát, amelyre úgy lehet feliratkozni, ha küldünk egy üres levelet a
szentistvan-terv+subscribe[kukac]googlegroups.com címre (a [kukac] a @ jellel helyettesítendő).