Egy nap egy euró – Böjte atya keresztszülő-programja

Nyomtatás

6283582_nagy.jpgVan aki rendszeresen látogatja és támogatja, mások pedig névtelenül, távolról segítik Böjte atya árva sorsú gyerekeit. ők azok, akik az úgynevezett keresztszülők. a húsz éve elindított keresztszülő-program nemcsak kontinenseket, hanem sorsokat is összeköt. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány házai folyamatosan nyitva állnak a keresztszülők előtt.

 

 

Úgynevezett keresztszülője a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számos lakójának van. Ők azok, akik távolról, akár más országból vagy földrészről is támogatják a nehéz helyzetű kisgyerekeket.
A Szent Ferenc Alapítvány, a kezdetektől sem számíthatott a román állam támogatására, így az első otthonok létrehozásának az idején, egy euróban állították meg egy gyerek minimális napi költségét. Azóta a keresztszülői támogatások képezik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány bevételének egészét. a legtöbb keresztapa Magyarországról kerül ki, ám jelentkeztek Ausztráliából és az Egyesült Államokból is akadnak olyan lelkiismeretes emberek, akik gondot viselnek Böjte atya több mint 60 házának gyerekeire.
A keresztapaság különféle módon nyilvánulhat meg. Akadnak olyanok, akik rendszeresen leveleznek úgynevezett keresztgyerekükkel és látogatják, elviszik nyaralni, családi programjaik részévé válna. Ám olyan is akad és távolról, esetenként névtelenül és arctalanul követi és segíti keresztgyereke sorsának az alakulását.

Farkas Krisztina
Duna Tv, TérKép