Böjte Csaba ismét mozgósítja az embereket

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szent-laszlo-ereklyeje-tusnadfurdon/viewsize/IMG_5261.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szent-laszlo-ereklyeje-tusnadfurdon/viewsize/IMG_5261.jpg'

IMG_5261.jpgA dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője, Böjte Csaba ferences szerzetes Erdély felvirágoztatását szolgáló Szent István Terve, azon belül pedig a Tündérkert program sok embert megmozgatott. A most erdélyi körúton lévő Szent László ereklye is jó alkalom arra, hogy Csaba testvér megszólítsa az embereket. Böjte Csaba 17 állomásos erdélyi zarándoklatra hozta el a győri püspökségről Szent László csontereklyéjét.

 

 

Böjte Csaba szerint a gyerekvállalás szociális kérdés is. A dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője úgy tapasztalja, minél többet dolgozik, annál több gyerek kerül az utcára. Átfogó társadalmi, mentalitásbeli változásra van szükség ahhoz, hogy kevesebb család hulljon szét, és kevesebb gyerek kerüljön utcára – mondta rádiónknak Böjte Csaba.
A szerzetes által kezdeményezett Tündérkert program sorra kapja a felajánlásokat egész Erdélyben. Sok jó indulatú ember van, de várják a felszólítást, biztatást – magyarázta, miért kell mozgósítani kell az embereket. Sem az állam, sem az egyház nem tudja megoldani a szociális kérdéseket – vallja, ezért mindenkinek le kell hajolni a bajban lévő gyerekekhez.
Böjte Csaba elmondta azt is: Partiumtól Székelyföldig járják körbe a városokat Szent László ereklyéjével. Meghatónak nevezte, hogy tömegeket mozgatott meg a kezdeményezés, és hogy Szent László példája évszázadok múltán is vonzó tud lenni még a fiatalok számára is.

www.mr1-kossuth.hu