Segítség Biharvajdáról Böjte Csaba székelyhídi napközis gyerekeinek

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_1197993_nagy.jpgEgy 23 fős csapat látogatott Székelyhídra: a biharvajdai református egyházközség kultúrcsapata, akik jótékonysági estet szerveztek.

A Böjte Csaba által vezetett Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi napközis gyerekeinek javára szervezték a jótákonysági estet, melynek keretében egy kultúrműsort mutattak be, ami népdalokból, versekből, humoros jelenetekből állt. Három generáció fogott össze ebben a kis csapatban. Az adományokat névtelenül egy dobozba gyűjtötték, de hogy az adakozó ne csak adakozzon, tombolát is lehetett vásárolni, és valamennyivel nyerni is lehetett. Ez a jószándékú cselekedet a csapat vezetőjének, Völgyesi Rozáliának köszönhető, aki már adományozott faluja küldötteként a gyerekeknek.
Köszönet az adományokért
Meglepetésként, a műsor végén, fellépett a székelyhídi Búzavirág Népdalkör, melynek tagjai utolsó dalukkal köszöntötték az Erzsébeteket és a megjelenteket. Megpróbálták a székelyhídi embereket „felébreszteni” és buzdítani, mert a kialakult helyzetekért, amelyekbe a gyermekek kerültek, nem ők a bűnösök. Sajnos, kevés székelyhídi emberhez jutott el a hívó szó… Öröm volt látni a gyerekek arcát, ahogy megilletődve figyelték az előadást. A székelyhídi Szent Ferenc Alapítvány munkatársai ezúton is köszönik a jó szándékkal feléjük forduló emberek adományait.
Galamb Erzsébet, Bokor Erzsébet
erdon.ro