Ökumenikus karácsonyi ünnepség Szászvároson

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szaszvarosi-angyaljaras-2010/viewsize/2010-Angyal-022.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szaszvarosi-angyaljaras-2010/viewsize/2010-Angyal-022.jpg'

2010-Angyal-022.jpg{multitumb}Felemelően szépnek sikeredett a szerda délutáni karácsonyi ünnepség a szászvárosi római katolikus templomban. A karácsonyi koncert alkalmával előadott ünnepi dalok ugyanis négy nyelven szóltak: magyarul, németül, románul és latinul.

 

 

A karácsonyi ünnepség ökumenikus jellegű volt, a magyar római katolikusok és reformátusok együtt ünnepeltek a német evangélikusokkal és a román görögkatolikusokkal. Mindenki a maga nyelvén, illetve latinul dalolta örömét Megváltónk születésének közeledtére, amit a templom nagyszerű akusztikája még emlékezetesebbé tett. Szászvároson az ökumenizmusnak és a nemzetiségi együttműködésnek nagy hagyománya van, a két magyar egyház gyakran szervez közös programot, a magyar reformátusok és a német evangélikusok pedig minden évben közös kétnyelvű istentiszteleten ünneplik meg a reformációt, évente fölváltva a református, illetve a tőszomszédságban lévő evangélikus templomban.
A Lorán Magda kezdeményezésére szervezett koncerten szászvárosi művészek és a Böjte Csaba atya alapítványa által működtetett Árpád-házi Szent Erzsébet gyermekotthon diákjai léptek fel. Kicsik és nagyok együtt ünnepeltek, együtt daloltak a magyarokból, románokból és németekből álló közönség örömére.
A koncert végén jótékonysági vásárra került sor, melyen a szászvárosi művészek alkotásaikat árulták, a gyermekotthon bentlakói pedig saját készítésű karácsonyi dísztárgyait. A vásár teljes bevétele az Árpád-házi Szent Erzsébet Gyermekotthont illette.
Chirmiciu András