Tizedik év a szeretet jegyében

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_12gyor12.jpgA Böjte Csaba ferences szerzetes erdélyi gyermekmentő misszióját támogató Szeretet Napok rendezvényt 10. alkalommal rendezték meg Győrben a hétvégén.

A győri püspökség által rendezett Szeretet Napokon százakat mozgatott meg az a fesztiválforgatag, amelynek részeként különféle zenés, dalos és irodalmi produkciókat hallhattak-láthattak az érdeklődők. A szovátai gyerekek is felléptek, s műsorukkal köszönték meg a támogatást. A fesztivál látogatói finom ételeket, süteményeket és borokat kóstolhattak az alkalmi faházakban.
Böjte Csaba atya idén szovátai gyerekekkel érkezett a 10. Szeretet Napok rendezvényre, amelynek alkalmából Győr város ezüstérmével ismerte el a megyeszékhely önkormányzata. fotó: H. baranyai Edina
Böjte Csaba atya idén szovátai gyerekekkel érkezett a 10. Szeretet Napok rendezvényre, amelynek alkalmából Győr város ezüstérmével ismerte el a megyeszékhely önkormányzata. fotó: H. baranyai Edina
A tizedszer Győrben megrendezett Szeretet Napok második napján a bazilikában tartott püspöki szentmise nyitotta meg a káptalandombi rendezvényt. Simon Róbert Balázs alpolgármester Pápai Lajos megyés püspöknek és Böjte Csaba ferences szerzetesnek Győr város ezüstérme elismerést adományozott a 10. évforduló alkalmából.
– Nagy szeretettel, örömmel jöttem Győrbe, hogy megköszönjem a támogató jóságot. A szórványban, kisebbségben élő embert talán többet is kell vigasztalni, bátorítani, és hála Istennek nemcsak anyagiakat, hanem mindezeket is, vigasztalást s bátorítást is kaptunk az elmúlt tíz évben, ezért nagyon hálás vagyok. Igazán örvendek, hogy a média is lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek kifejezzem a köszönetemet – mondta el lapunknak Böjte Csaba, hozzátéve, hogy teszi ezt 2300 gyerek nevében.
A ménfőcsanaki Csirszka Konrádné könyveket adott át Csaba atyának tegnap. – Böjte atyával a könyvszalonon találkoztam, ott megkerestem őt és elmondtam, hogy nagy gyerekeim vannak már. A diákoknak való gyerekkori könyveiket azonban megőriztem, nem akartam azokat a MÉH-be vinni. Az atya tréfásan azt mondta, vihetem Szalontára. De hozzátette, hogy a Szeretet Napokon itt lesznek, s busszal érkeznek, és akkor köszönettel elviszik a könyveket. Remélem, örülni fognak nekik a gyerekek – mondta Csirszka Konrádné.
A Szeretet Napokon kora estig színes programok szórakoztatták a résztvevőket.
Tóth Gyula
www.kisalfold.hu