Ferences cipót a gyerekekért!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_ferencescipo.jpgHétfőtől lehet vásárolni a Ferences cipót és ezáltal segíteni a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó, Böjte Csaba által pártfogolt több mint 2300 gyermeket.

Szolidáris harapnivaló címen indította útjára október 28-tól a Harmopan pékség a társadalmi felelősségvállalási programját, egy új terméket téve az asztalra, ami egy 800 grammot nyomó, korpás kenyér, amely a Ferences cipó nevet kapta. A Harmopan pékség az október 28 és december 15-e eladott a Ferences cipók bevételének két százalékát ajánlja fel a  Szent Ferenc Alapítványnak. A Harmopan vállalat valamennyi üzletében lehet vásárolni friss Ferences cipót.
A gyergyószentmiklósi Kossuth utcai üzletben is megtalálhatók a polcon a szóban forgó kenyerek. Bartalis Csaba, egységvezető elmondta, a kerekre sütött, barna lisztből és étkezési korpából készült kenyeret igény szerint a vásárló előtt szeletelik, csomagolják és címkézik fel. „Köszönjük, hogy e kenyér árának két százalékával velünk együtt támogatja a Dévai Szent Ferenc Alapítványt és az ott nevelkedő több mint 2300 gyermeket. Jobb életet, szebb jövőt!” – olvasható a kenyerek csomagolásán található kis öntapadós címkéken.
Gyergyószéken még Gyergyóremetén lehet kapni Ferences cipót. A megkülönböztethetőség kedvéért kereszttel jelölték meg a 3 lej 60 banis barna pékipari terméket. „Tárt kapukkal álltunk szemben a csíkszeredai Harmopan Rt.-nél, ennek köszönhetően, már az üzletekben van a finom harapnivaló, melyre Isten áldását kérem!” – áll Böjte Csaba ferences testvér üzenetében.
Baricz Tamás Imola
www.szekelyhon.ro