100 MOL-os önkéntes segített a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszentsimoni új kollégiuma kialakításában

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_1382460169_9999.jpg100 MOL-os alkalmazott dolgozott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszentsimoni otthona kialakításán, amely egyelőre 25 gyerek otthonát jelenti, és amely gazdaképző kollégiumként fog működni. 2010 óta ez a hetedik önkéntes akció, amely révén a MOL Románia alkalmazottai a Dévai Szent Ferenc Alapítvány érdekében dolgoznak.

Október 22., Csíkszentsimon – Ma mintegy 100 MOL-os alkalmazott dolgozott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszentsimoni új gazdaképző kollégiuma udvarának a kialakításán. Az otthonban árva és szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek laknak.
A gazdaképző kollégiumban egyelőre 25, 14-19 év közötti gyermek él, az elkövetkező három évben a számuk fokozatosan 80-ra nő majd. A kollégium képzési programja keretében a fiataloknak lehetőségük lesz a nagyállattartás és növénytermesztés elsajátítására.
A mai nap folyamán a kollégium udvarán a MOL alkalmazottai egy nagy alapterületű filegóriát ácsolnak és festenek le, tűzifát aprítanak és raktározzák el télire, lefestik az ágykereteket, illetve a lovarda elkerítő elemeit építik meg, továbbá istállót takarítanak és a lovakat csutakolják le. Minden szükséges munkaeszközt és építőanyagot a MOL Románia biztosított, az önkéntesek pedig egy ácsmester irányítása alatt dolgoztak.
Kolozsvári Tibor, a csíkszentsimoni otthon vezetője szerint „a MOL Románia csapata a lelkesedés, szorgalom, segítőkészség által az emberi szolidaritásban lévő energiát hozta számunkra. Hálásan köszönjük most már hetedszerre a Szent Ferenc Alapítvány nevében ezt a gyermekek boldogulásának és boldogságának érdekében létrejött stratégiai szövetséget.”
Az elmúlt három évben a MOL Románia önkéntesei a Dévai Szent Ferenc Alapítvány több gyermekotthonának a kialakításán dolgoztak Déván, Tusnádon, Torockón és Gyergyószárhegyen. Múlt héten Gyergyószentmiklóson végeztek önkéntes munkát a vállalat alkalmazottai.
Közlemény