Levél Máréfalváról az ablakba!

Nyomtatás

 

b_300_300_16777215_00_images_stories_P1100360.JPGIskolakezdés Máréfalván, az Összefogás Házában, ahol ezerrel zajlik az élet!
 
Itt van az ősz itt van újra! 
A természettel párhuzamosan, mint ahogy ránk vár a begyűjtéssel kapcsolatos feladatok sorozata, úgy Maréfalván, az Összefogás Házában elkezdődött a tanév, és a vele járó erőteljes munka. 

A szép számban összegyült gyerekeket a nevelők idén is arra próbálják ösztönözni, hogy jól kitaposott utakon indulva, előrejáróik példáját követve, közös erővel, a megértés jegyében, a békés és szeretetteljes együttműködést gyakorolják. Felhívják tanulóik figyelmét arra, hogy erőfeszítéseik gyümölcseként életük legszebb ajándékainak sorozatát tapasztalhatják meg, melyek magukba foglalják a legfontosabb és Isten számára is legkedvesebb emberi értékeket, mint például a hála, a szeretet, a megbocsátás, a család, a barátság, a tanulás, a küzdés, a kitartó munka, valamint a nevetés és az adakozás.
 
Minden gyermeknek, a maga szintjéhez mérten próbálnak újabb feladatokat kiszabni, odafigyelve arra, hogy ápolva legyen a közösségi szellem, ahol kicsi és nagy együtt dolgozhat, és mindenki valamilyen formában belekapcsolódhat a feladatok elvégzésébe.
 
Egy dolog már az első héten szembeötlő: Munka van bőven minden téren!
 
Csak ámulattal figyelem és kísérem a nevelők intéseit, a kitartást amivel ők maguk élő példát mutatnak. Sokszor felteszem a kérdést, hogy honnan kapnak erőt és miből táplákoznak? 
 
Azt hiszem mindannyiunk számára egyértelmű, hogy csakis a hit, a szeretet, az Isteni gondviselésben fektetett reményük biztosítja azt az emberfeletti erőt, amire szükségük van nemcsak most, hanem minden megpróbáltában.
 
Ugyanakkor jó érzés végignézni az udvaron, mintegy ajándékként virul a kis 'sziklakert', melengető érzést sugároznak a szép virágok,  bizonyságul arra, hogy a kemény földbe fektetett magok is képesek csodákra. S nem szabad említés nélkül hagynom azt sem, hogy a fáradtságos munkával megművel kert is bőséges termést adott.
 
Kívánok jó munkát és kitartást Nekik továbbra is,
 
Kuchárné Balázs Éva (önkéntes kisegítő)