Antal atyával missziós útra indulunk!!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_IMG_2312.jpgErdély legöregebb papja, a kedves Antal atya, most  szeptemberben tölti a kilencvennyolcadik élet-évét és úgy döntöttünk közösen, hogy Székelyföldi előadó útra indulunk.  Népünk lánglelkű prófétája  szeretettel megírta személyes élményeit az 500 éves Csíksomlyói Mária kegyszoborral kapcsolatosan! E nagyszerű alkotás meg is jelent "Magyarok Nagyasszonya - Székelyek Édesanyja" címmel! Sok érdekes, izgalmas, mély lelki töltettel rendelkező történet van ebben a könyvben, amelyet az atya a mostani úton  szeretne ismertetni, bemutatni!  

 

 

 
Az első állomás szűkebb szülőföldjén Székelyudvarhelyre vezet, 
augusztus 3-án 18.00 óra, ferences templom tartunk egy előadás!
 A másodjára a csíksomlyói Mária kegyszobor lábához zarándokolunk!
Augusztus 4-én 19.00 óra, Csíksomlyói templom lesz szentmise melyet közösen mutatunk be, utána lesz Antal atya előadása, melyből megtudhatjuk, hogy a világháború végén meddig menekült Csíksomlyóról a Mária szobra, de azt is, hogy mi mindent lehet alázattal kérni és kapni közel száz év alatt a Szűzanyától!
 Úgy gondolom, hogy még ilyen nagy nyári melegben is érdemes eljönni, meghallgatni egy bölcs ferencest, kinek a magyar szakos tanári diplomáját még Domokos Pál Péter írta alá a kolozsvári, akkor még csak Bójai egyetemen!
 Múltunk ismerete, Mária hűsége, csodatevő ereje, bátorságot, erőt ad, gyertek fürdessük meg lelkünket népünk tiszta ősi hitébe, szárnyakat adó éltető reményében!
 Szeretettel,
Csaba t.