2016. szeptember 23. – Péntek

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_11013512_1048740435139784_8868835978425666774_n.jpgKinek tartotok engem? Kérdi Jézus Krisztus tőlem is, tőled is! Az én válaszom nagyon egyszerű: életem értelme Jézus Krisztus, az a biztos sarok, ahol minden de minden ami fontos, megfordul életemben! Ő az a Végtelen, melyre minden ablakomat, ajtómat szélesre tárom, Ő az iránytű, az út számomra, és a Társ is akivel nap mind nap útra kelek! A mindennapokban, minden párbeszédem célja és példája is Jézus Krisztus, szólni legszívesebben az Ő szavaival szólnék, és mindenek előtt hozzá szeretnék fordulni tanácsért, kalácsért, mindenért! Az emberekkel való viszonyomban, a gyermekek nevelésében Ő a példaképem, nagyon szeretném megtalálni azt a nyitott, őszinte, bizalommal telt hangot, mellyel Ő szolt a barátaihoz, az embertársaihoz! Azt szeretném, ha az Ő útja az én utam lenne, ha Őt tudnám követni gyermeki bizalommal akár a Golgotára is ! Minden gyarlóságom ellenére nagy nagy alázattal mondom, hogy Jézus Krisztus számomra az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég, a Nagybetűs Mester, a nagybetűs Társ, a nagybetűs Cél, a nagybetűs Minden!  
Bíztatlak, hogy fogalmazd meg te is - Jézus kérdésére a magad válaszát!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Amikor egyszer Jézus egyedül imádkozott, és csak tanítványai voltak  vele, megkérdezte tőlük: „Kinek tartanak engem az emberek?” Ők így  válaszoltak:
„Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások szerint viszont  a régi próféták közül támadt fel valaki.”
Ő tovább kérdezte:  „Hát ti  kinek tartotok engem?”  Péter válaszolt:  „Az Isten Fölkentjének.”  Jézus  rájuk  parancsolt, hogy  ezt  ne  mondják  el senkinek. Majd hozzáfűzte: „Az Emberfiának sokat kell szenvednie. A vének, főpapok és írástudók elvetik őt, megölik, de harmadnapra feltámad.”
Lk 9,18-22