2016. szeptember 26. – Hétfő

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_4220.jpgKi a legnagyobb közülük?? A legtöbb ember azt hiszi, ha ő mindenkit lealáz, letapos, ha körülötte csak törpék vannak, akkor ő igazán nagynak fog látszani, ezért mindig mindent megtesz, hogy a környezete kicsi legyen, vagy legalábbis kicsinek látszódjon!! Ezért szidjuk egymást, ezért szóljuk le a környezetünkben élőket! Pedig Maximilian Kolbe megmondta, az a szent, akinek a környezetében az emberek szenté válnak! 
Jézus Krisztus nem csak mondja, hogy aki a többiek szolgája az a legnagyobb közületek, hanem valóban Ő megmosta tanítványai lábát, és mellette a botladozó emberek valóban szenté váltak!! 
Nézzek magamba, vajon a kollégáim körülöttem szenté válnak, vagy sikoltozva menekülnek onnan ahol én éppen vagyok?? Képes vagyok társaimat felemelni, megfésülni, megszépíteni, vagy talán pont mellettem vesztik el az emberek önbizalmukat, a ragyogásokat?
Szeretettel, 
Csaba t. 
Egyszer az a kérdés merült fel a tanítványok között, hogy ki a  legnagyobb közülük. Mivel Jézus ismerte szívük gondolatait, odahívott egy  gyermeket, maga mellé állította,  és így  szólt tanítványaihoz: Aki  befogadja ezt  a gyermeket az én  nevemben, engem fogad  be. Aki pedig  engem befogad,  azt fogadja be,  aki  engem küldött.  Mert  aki  a legkisebb  köztetek,  az  a legnagyobb. Ekkor  János vette  át a  szót: Mester,  láttunk valakit,  aki ördögöt űzött ki a  te nevedben. Megtiltottuk neki,  mert nem követ  téged velünk együtt.  Jézus így  válaszolt:  Ne tiltsátok  meg, mert  aki  nincs ellenetek, az veletek van.
Lk 9,46-50